Syddjurs Kommune vil ikke flytte pylon - skidt for trafiksikkerheden mener Ryomgård Distriktsråd

Ryomgård Distriktsråd er enige med flere borgere, der er utilfredse med Syddjurs Kommunes placering af en pylon på Vestergade ud for Bo- og aktivitetscenter Marie Magdalene. Kommunen, fordi placeringen er til fare for trafiksikkerheden. Det anerkender Syddjurs Kommune ikke med henvisning til vejreglerne.

Artiklens øverste billede
Pylonen (bag det røde informationsskilt) er planlagt placeret ud for Bo- og aktivitetscenter Marie Magdalene, og det vil Syddjus Kommune ikke lave om på til Ryomgård Distriktsråds store ultilfredshed. Arkivfoto

Det er ikke altid, at Syddjurs Kommune ændrer en administrativ beslutning, fordi et distriktsråd synes, at den er forkert.


Aktuelt gælder det placeringen af en pylon på Vestergade i Ryomgård, som kommunen har besluttet at placere ud for Bo- og aktivitetscenter Marie Magdalene.

Ryomgård Distriktsråd er enig med flere borgere, der mener, at placeringen er til fare for trafiksikkerheden.

Borgerne synes, at den spærrer for udsynet for de trafikanter, der kører ud fra Bo- og aktivitetscentrets parkeringsplads og skal svinge til venstre hen ad Vestergade.

»Det bliver ikke bedre af, at der i forvejen står et andet skilt,« lød det forleden i en henvendelse til Mobilitet, Syddjurs Kommune, signeret af distriktsrådsformand Kirting Olesen.

«Distriktsrådet har fuld forståelse for den fremførte klage og ser placeringen som en forringelse af den trafiksikkerhed, som der netop inden for det sidste år er udfoldet en indsats for at forbedre,« anførte Kirting Olesen i henvendelsen til Kommunen.

Ryomgård Distriktsråd opfordrede i stedet til, at placeringen blev taget op til fornyet overvejelse. Helst inden der monteres strøm til pylonen.

Distriktsrådet foreslog en anden placering på modsatte side af gaden et par hundrede meter fra den nuværende. Her er der i forvejen monteret et kommunalt bannerstativ.

Vi har dog noteret os det kommunale ansvar, Syddjurs Kommune påtager sig som vejmyndighed for den trafiksikkerhedsmæssige situation på stedet

Kirting Olesen

Eftersyn ændrer ikke noget

Adresseavisen spurgte hos Syddjurs Kommune, om man her var enige i kritikken.

Kommunikationschef Ole Bjarke Nielsen svarede tilbage efter at have konsulteret Mobilitet, at man havde været i dialog med Kirting Olesen og oplyst, at Mobilitet vil tage ud og lave et eftersyn og kigge på trafiksikkerheden.

»Hvis der er behov for det, vil pylonens placering blive justeret. Selv om placeringen justeres, skal der fortsat trækkes strøm, så dette arbejde er ikke spildt. Kirting Olesen vil blive orienteret om konklusionen på eftersynet, og om der evt. skal flyttes eller ændres på andre ting,« lovede kommunikationschefen.

Eftersynet har ikke fået Syddjurs Kommune til at ændre opfattelse. Pylonen bliver opført som planlagt.

»Vores mobilitetsafdeling har besigtiget forholdene ved udkørslen fra parkeringspladsen i Ryomgård. Pylonens placering er anbragt, så der sikres et oversigtsareal på mindst 95 meter til kørebanen og 43 meter til cykelstien, som er den oversigtslængde, som jf. vejreglerne (Vejkryds i byer – oktober 2018) skal tilstræbes ved en hastighedsgrænse på 50 km/t,« skriver Sanne Attermann, chef for Teknik og Miljø i Syddjurs Kommune, til Lokalavisen.

»Vi foretager os ikke yderligere i forhold til udkørslen fra Vestergade 114-116 for nuværende,« fastslår Sanne Attermann.

Husk nu Syddjurs Kommune

Det har fået Kirting Olesen til at skrive til Sanne Attermann, hvor formanden minder Syddjurs Kommune om det ansvar, som man på tager sig som vejmyndighed for trafiksikkerheden:

»Distriktsrådet mener fortsat, at pylonens placering på Vestergade, som Distriktsrådet ikke har været inddraget i, ikke har fået den optimale placering. Men i og med, at vi nu har gjort opmærksom på de dårlige oversigtsforhold, og Kommunen har valgt alligevel ikke at flytte pylonen, har vi taget kommunens afgørelse til efterretning. Vi har dog noteret os det kommunale ansvar, Syddjurs Kommune påtager sig som vejmyndighed for den trafiksikkerhedsmæssige situation på stedet.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.