Millionen rundet i overskud på marked i Rønde

Rotary og Lions’ Retro- og antikmarked i Rønde har kastet over en million kroner af sig i overskud til velgørende formål i lokalområdet.

Artiklens øverste billede
I år var der 2.502 betalende gæster til Retro/Antik Loppemarked i Rønde, som ikke bare kom fra Djursland, men også fra Aarhus- og Randersområdet. Arkivfoto: Mark Sigerty

Rønde Rotary Klub og Lions Club Rønde nåede en milepæl forleden, da resultatet af det 15. Retro/Antik Loppemarked i Rønde blev kendt. Det bemærkelsesværdige samarbejde mellem de to velgørende foreninger i Rønde-området passerede nemlig en million kroner i overskud på rækken af markeder, som på nær to aflysninger på grund af corona er blevet afholdt to gange årligt i Rønde Idrætscenter i de senere år.

»Vores helt oprindelige målsætning var at runde en million kroner i overskud, som vi kan give videre til velgørende formål i lokalområdet. De to foreninger deler overskuddet og bestemmer selv, hvad pengene skal bruges til. Indtil for nylig var det Børnehospice i Rønde, som nød godt af vores donationer, men i Rotary har vi også sat penge af til vores udvekslingsprogram, hvor lokal unge kan komme på studieophold i andre lande,« siger Erling Mikkelsen. Han fik oprindelig ideen til markedet og har siden været blandt tovholderne. Mange frivillige fra begge klubber er involveret i forberedelsen og afviklingen af markedet.

»Det er en god måde at bruge vores fælles kompetencer på,« mener Erling Mikkelsen.

Vores helt oprindelige målsætning var at runde en million kroner i overskud, som vi kan give videre til velgørende formål i lokalområdet. De to foreninger deler overskuddet og bestemmer selv, hvad pengene skal bruges til.

Erling Mikkelsen


Succes med Beerwalk

Samarbejdet mellem de to velgørende foreninger i Rønde er enestående af sin art og så vidt vides det eneste af sin slags i Danmark.

»Vi har altid sagt, at vi tager et år ad gangen. Men vi har hver gang fået stor opbakning fra de deltagende kræmmere, og det viser, at de også får noget ud af det. Vi var enige om at støtte Børnehospice i Rønde, men nu er det jo blevet en realitet. Nu støtter vi derfor lokale unge, som kan komme på camp og besøg i et andet land, og så donerer vi penge til de julekasser med mad, som gennem provstiet uddeles til værdigt trængende i Syddjurs Kommune,« siger Carsten Skivild fra Lions Club Rønde. Klubben har opgivet sine aktiviteter med julemærke og juletræssalg, men har haft stor succes med en ‘Beerwalk’ i Mols Bjerge, hvor man kan nyde naturen og samtidig smage lokalt øl.

Nye rammer

Det 15. Retro/Antik Loppemarked fandt sted i nye rammer, for arrangørerne kunne tage Rønde Idrætscenters nye hal i brug sammen med den store af de ‘gamle’ haller.

»Det betød, at vi fik et bedre sammenhæng i markedet, fordi vi kunne samle alle aktiviteter i to haller. Logistikken og flowet blev nemmere, og udstillerne roste belysningen i den nye hal, de gode pladsforhold og passagen mellem hallerne,« fortæller Erling Mikkelsen. I den nye hal var der plads til 98 stande, mens der denne gang blev placeret 62 stande i den gamle hal.

»Udstillerne var meget tilfredse, og vi har næsten gensolgt alle stande til det næste marked. Ud af de 160 stande er der kun 26 ledige. Udstillerne kommer fra hele Jylland og enkelte kommer fra Fyn og Sjælland. Det er et specielt folkefærd, og de kan godt lide at komme til Rønde. Lørdag aften samles vi omkring en retromenu. Jo, vi plejer vores udstillere, og det kan de godt li’,« siger Erling Mikkelsen. Lokale virksomheder sponserer markedet og bidrager til det gode resultat.

Publikum skal fortsat betale en entre for at komme ind, og det har gennem årene ligget mellem 2.000 og 3.000 gæster. I år var der 2.502 betalende gæster, som ikke bare kom fra Djursland, men også fra Aarhus- og Randersområdet.

Et særligt område

Arrangørerne forsøger løbende at udvikle Retro/Antik Loppemarked i Rønde, og tidligere på året holdt man et seminar for at bringe nye initiativer på banen.

»Vi skal forny os fra gang til gang. Derfor havde vi i år et område med et særligt tema, som var design og håndværk, og samtidig mulighed for at lokale forretninger kunne holde outlet,« siger Erling Mikkelsen.

»Vi skal for at skabe brandbælter dele hallen op og derfor passede det med dette særlige område. Vi har fået gode tilbagemeldinger på dette initiativ. Det giver en anderledes kundestrøm, og summen af det samlede besøg er tilfredsstillende,« fortæller Erling Mikkelsen. Fra det lokale handelsliv havde Otto Sørensen, Hr. Haslund, Butik Glad, Imerco og Freka taget imod tilbuddet om være med, og også blandt forretningerne var der tilfredshed med udbyttet.

»Det er fint at prøve noget nyt, og jeg er tilfreds med, hvad vi fik ud af det,« siger ‘tøjmanden’ Niels Haslund fra herretøjsforretningen Hr. Haslund, som er klar til også at medvirke på det næste marked.

»Nu tager vi det op på et medlemsmøde, og mon ikke der er flere, der vil være med igen,« siger Niels Haslund.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.