Børnehuset Ringvejen vinker med Bæredygtighedsflaget

Efter fire gange at have flaget med Det Grønne Flag, kan Ryomgård institutionen for første gang smykke sig med Friluftsrådets Bæredygtighedsflag.

Artiklens øverste billede
Bæredygtighedsflaget vinker nu over legepladsen hos Børnehuset Ringvejen.

Børnehuset Ringvejen er vilde med vild natur.

Det har Ryomgård institutionen netop fået Friluftsrådets Grønne Spirers grønne stempel på – i form af det nye Bæredygtighedsflag, som Kirstine Bille (SF), formand for Familie-, børne- og læringsudvalget forleden hjalp til med at hejse op i Børnehusets flagstang.

»Vi har et ønske om at øge biodiversiteten på vores legeplads og gøre vores børn endnu mere nysgerrige og ikke mindst kloge,« fortæller Daginstitutionsleder Charlotte Bournonville Thastum.

Kirstine Bille kigger interesseret sammen med børnene på, hvordan biodiversiteten allerede har fået et løft.I ansøgningen til De Grønne Spirer, der vurderer, om der er basis for at få et bæredygtighedsflag, fortæller Børnehuset Ringvejen om aktiviteterne:

 • Som noget nyt har vi fundet af at det er bedre at grave vores grønne affald ned i jorden, fremfor at lægge det i en kompostbeholder. På den måde kan vi være med til at fodre regnormene – for de skal jo også have mad.
 • Det var grønsagsaffald fra de afgrøder som forældre og børn havde med til høstugen.
 • Vi har fortsat et ønske om at øge biodiversiteten på vores legepladser.
 • Vi afholdt bedsteforældredag, hvor vi bad alle om at medbringe en staude, et frugttræ, urter – gerne medbragt fra egen have. På dagen plantede bedsteforældrene sammen med børnene det, de havde medbragt. Det er blevet til en dejlig oase, som børnene passer godt på.
 • Vi har været med til at øge insekternes madkammer.
 • Vi har lavet vandhuller til alle insekterne ved at grave en gryde ned i jorden, lægge en sten i og vand. Og på den måde kan pindsvinene også få vand. Og sommerfuglene kan sidde på stenen og varme sig.
 • Vi har arbejdet videre med vores rådnekasse og forgængelighed – og med åbne og lukkede processer:
  Egernet ligger i rådnekassen og her kan børnene følge forrådnelsesprocessen – og det store spørgsmål er: har egernets hale en knogle? Det får vi af se på et tidspunkt.
  Hvordan ser en fasan ud indeni? Og hvad sker der med forrådnelsesprosessen, hvis vi graver den ned i jorden. Det skal vi se til foråret.

Vi havde et ønske om at øge biodiversiteten på vores legeplads og gøre vores børn endnu mere nysgerrige og ikke mindst kloge

Ros fra De Grønne Spirer

Friluftsrådets Grønne Spirer roser Børnehuset Ringvejen for en særlig indsats for at bringe FNs 17 Verdensmål ned i børnehøjde. Ganske få institutioner har indtil videre gjort sig fortjent til det nye Flag, bemærkes det.

De Grønne Spirer har gennem 17 år tildelt Det Grønne Flag til daginstitutioner med fokus på natur- og udeoplevelser, også Børnehuset Ringvejen har før modtaget Det Grønne Flag - hele fire gange.

Ved fælles hjælp lykkedes det at få Bæredygtighedsflaget til tops i den blide novembervind.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.