Den gamle headhuntet til internationalt job hos FAMENET

Efter 12 år på Djursland rykker LAG-koordinator Helle Breindal videre til et job som ligger i fin forlængelse af hendes nuværende arbejde.

Artiklens øverste billede
Helle Breindal stopper snart som koordinator for LAG Djursland for i stedet at tiltræde international stilling. Pressefoto

LAG Djursland skal finde en ny daglig leder, som iværksættere, udviklere, foreninger og mindre virksomheder kan spille bold med i hverdagen.

Den nuværende LAG-koordinator gennem 12 år Helle Breindal, 40, har opsagt sin stilling med udgangen af februar 2023.

»Jeg har fået job som CLLD senior expert hos FAMENET som har base i Bruxelles,« fortæller Helle Breindal.

FAMENET er en forkortelse for Fisheries and Aquaculture Monitoring, Evaluation and Local Support Network.

»FAMENET finansieres af EU-midler, nærmere bestemt DG MARE (The Directorate-General for Maritime Affairs and Fisheries, red.),« fortæller Helle Breindal.

Som det næsten fremgår af navnet beskæftiger FAMENET sig med fiskeridelen i EU’s udviklingsprogrammer. I Danmark kender man FLAG, der står for lokal aktionsgruppe i fiskeriområderne. Projekter søges gennem de lokale aktionsgrupper i fiskeriområderne i Danmark bl.a. Djursland, hvor Norddjurs er FLAG-kommune.

»Det bliver primært det, der hedder CLLD-delen, jeg skal beskæftige mig med, og her kan jeg naturligvis trække på mine erfaringer fra 12 års arbejde som LAG-koordinator på Djursland,« forklarer Helle Breindal.

CLLD eller ’lokaludvikling styret af lokalsamfundet’ har en bottom-up-tilgang til lokal udvikling, der bringer lokalbefolkninger sammen for at beslutte, hvordan de ønsker at forbedre deres område. Det gør de ved, som man kender det på Djursland, at oprette partnerskaber mellem civilsamfundet, virksomheder og LAG, de lokale aktionsgrupper.

Eksempler på LAG projekter på Djursland, der er gennemført i Helle Breindals regeringstid. Foto: Lars Norman Thomsen

Headhuntet til opgaven

Helle Breindal har tidligere fået tilbudt job hos FAME, men har hidtil afslået.

»Nu kom de så atter tilbage og spurgte. Tidspunktet passer bedre denne gang, hvor en ny LAG Djursland er i gang så småt. Derfor sagde jeg ja, så jeg er jo næsten blevet headhuntet til opgaven,« lyder det med et stort grin.

Hun kommer til at arbejde fra hjemmebasen i Aarhus, men skal selvfølgelig også til Bruxelles.

LAG har været med til at skabe arbejdspladser som ellers ikke ville være der.

»Meget kan klares online, men naturligvis kommer jeg til at rejse til Bruxelles en gang eller to om måneden. Jeg bliver en del af et team og et internationalt miljø. Det bliver spændende,« siger Helle Breindal.

Den snart forhenværende LAG-koordinator og mor til tvillinger på ti, har en fortid i Mørke, er student fra Paderup Gymnasium og efterfølgende uddannet cand. mag i filosofi fra Aarhus Universitet.

Farvel til hjertebarnet

Helle Breindal oprettede sit eget firma i 2016, og det bliver som sådan i dette regi, at hun bliver ansat hos FAMENET.

»Rent praktisk har jeg underskrevet en årskontrakt med et vist antal arbejdsdage,« fortæller hun.

Hun slipper ikke de LAG-projekter, der pt. kører på Djursland.

»Det er aftalt, at de pågældende får min hjælp til at afslutte,« lover hun.

LAG er hjertebarnet hos hende, og hun håber, at hun har været med til at gøre en forskel sammen med mange projektmagere i de 12 år, hun har været aktiv på Djursland.

»LAG er noget helt særligt. Det handler om menneskers fritid og lokalkendskab, udvikling og forandring. Mennesker, lokalsamfund og små virksomheder som tør tage springet og vil investere tid, penge og kræfter.«

»LAG har været med til at skabe arbejdspladser som ellers ikke ville være der. En blåstempling fra LAG er mange gange lig med, at de næste penge til et projekt kommer meget lettere.«

Afløser søges

LAG Djursland søger en afløser for Helle Breindal, som skal stå i spidsen for den lokale udviklingsstrategi for perioden 2023-2027. 

Stillingens kerneopgave er vejledning af potentielle ansøgere og projektholdere, så de kommer sikkert fra idéfasen til et færdigt LAG-projekt og til efterfølgende udbetaling af tilskud. Desuden er opgaverne servicering af LAG-bestyrelsen, netværksdannelse og samarbejde på tværs af interesser, koordinering med andre lokale, kommunale og regionale aktiviteter, PR, driftsøkonomi og meget mere.

Stillingen er på ca. 30 timer ugentligt og er tidsbegrænset frem til 31. december 2027. 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.