Den Gamle Kro på Hornslets hovedvej emmer af historier

Carsten Corneliussen købte for ti år siden den historiske kro i de karakteristiske gule farver. For fire år siden lokkede han sin tidligere tjener, Claus Pedersen, fra dagene på Kaløvig Strandgaard hjem fra Læsø. Duoen har sammen skabt en kro i bedre og bedre gænge.

Artiklens øverste billede
Makkerparret Carsten Corneliussen (tv.) og Claus Pedersen synes, de har hittet melodien på Den Gamle Kro. Foto: Lars Norman Thomsen

Den Gamle Kro ApS fra 1866 på Hornslets gennemkørende hovedstrøg har igennem generationer været et samlingspunkt for livets store fester og rummer i dag både café, restaurant og flere selskabslokaler.

Kroen skiller sig ud med dens gule farver. Det er den, der man ser, når man biler gennem Hornslet.

Med til historien hører, at Den Gamle Kro frem til 1938 var afholdshotel. Byens afholdsforening havde købt kroens spiritusbevilling i 1899 for 1.500 kroner. Dengang stod der heste opstaldet i stalden, som i dag hedder meget apropos hedder Café Stalden.

Efter 2. verdenskrig var der indkvarteret tyske flygtninge i lokalerne, køjesengene stod tæt. Det betød omsætning til kroen i en svær efterkrigstid.

Coornaperioden var hård, men Carsten Corneliussen og Claus Pedersen brugte tiden til at få Den Gamle Kro gennemrenoveret. Foto: Lars Norman Thomsen

Claus kom fra Læsø

Efter en række turbulente år, hvor Den Gamle Kro gik konkurs og flere ejere var inde over, købte Carsten Corneliussen for ti år siden kroen sammen med en makker.

Han kom med en fortid som forpagter af Kaløvig Strandgaard og Rodskov Forsamlingshus.

En autodidakt mand med et kombineret iværksætter- og sælgergen, der så muligheder i Den Gamle Kro. Med erfaring fra branchen i mere end 30 år.

»2. februar 2013 overtog vi kroen, og for fire år siden kom Claus så til og blev medejer efter, at jeg havde forsøgt at overtale ham nogle gange. Han drev hoteller på Læsø og var ikke nem at overbevise, men så ringede han pludselig en dag og sagde: »Nu er jeg klar.« Jeg lærte ham at kende, da han var 16, og vores makkerskab fungerer perfekt,« siger Carsten Corneliussen.

Claus Pedersen nikker:

»Vi er enige om tingene og skændes aldrig. Jeg blev ansat på Kaløvig Strandgård efter, at jeg i 1997 havde fået svendebrev som tjener fra Hotel Marselis i Aarhus. Siden da har vi haft en tæt relation.«

Claus Pedersen har været forbi gourmetsteder som Molskroen og Nørre Vissing Kro. Erfaringerne bruger han i sit virke som selvstændig.

»Carsten og jeg diskuterer løbende, hvordan det går, og om vi skal ændre noget. Det er aldrig sådan, at vi sætter os ned og bruger en dag på at snakke strategi og skrive ned på papir,« siger Claus Pedersen, der i sin tid på Læsø, arbejdede på fuld tryk 8-9 måneder om året og koblede af i resten.

»Du kan ikke være i den her branche, hvis du kun ser det som et arbejde. Det er en livsstil med lange dage, hvor man måske møder træt op, men når man så hilser på de første gæster, er man frisk og klar til at yde den perfekte service.«

»Vi har to fridage om ugen, mandag og tirsdag, og dækker selvfølgelig hinanden af på dage, hvor der ikke er tryk på. Vi husker også at holde ferie, men i weekenderne er det os, der har morgenvagten, og så møder vi klokken syv og går hjem, når der ikke er flere gæster. Er der selskaber, kan klokken snildt blive et par timer efter midnat,« supplerer Carsten Corneliussen.

Du kan ikke være i den her branche, hvis du kun ser det som et arbejde.

Laver penge

Coronatiden blev brugt til at give Den Gamle Kro en makeover fra inderst til yderst.

Med 460.000 kroner i støtte fra LAG Djursland og 1.6 mio. af egne midler blev der renoveret i bund fra kloakker over nye vinduer til maling og et nyt frostrum til 250.000 kroner.

»Det var tiltrængt. Flere vinduer var ikke blevet skiftet siden 1965, og det kunne ses på energiregningen. Vores lokale tømrermester og nabo, David Meldgaard, klarede opgaverne med bravour,« roser Carsten Corneliussen.

»Hvis vi ikke gør noget, så dør vi. Sådan er det bare. Vi har kunnet se, at det virker. Men vi rutter nu ikke med pengene. Vi bruger ikke flere end vi har.«

Vi omsætter årligt for godt 12 mio. kroner incl. moms, og sidste år lavede vi det hidtil største overskud til dato.

»Et nyt frostrum og en ny ovn gør hverdagen nemmere og skal der investeres i, når det gamle ikke længere fungerer. Det skal der ikke stilles mange spørgsmålstegn ved,« siger Claus Pedersen.

Driver I en god forretning?

»Vi omsætter årligt for godt 12 mio. kroner incl. moms, og sidste år lavede vi det hidtil største overskud til dato, så ja vi driver en god forretning,« siger Carsten Corneliussen.

I den seneste regnskabsrapport fra 2021, der er aflagt i kølvandet på Covid-19, udviser Den Gamle Kro ApS et årsresultat på 236.605 kroner, men også en yderligere passus om, at »der forventes en positiv udvikling i selskabets aktiviteter det kommende år (2022, red.).«

Djursland, Aarhus, Randers

Ud over de to ejere hører til det faste personale tre ambitiøse kokke i alderen fra 25 til 31 plus en kokkeelev, tre medarbejdere til at vare restaurantdelen og en ansvarlig til at sørge for, at de 19 værelser altid fremtræder perfekt. 

Hertil kommer løst ansatte, der er på job, når der for alvor er go på i lokalerne med selskaber og gæster.

»Vi har selskaber fra fødsel til død. Kirken ligger lige derovre,« lyder det smilende fra Carsten Corneliussen.

»Ja, vi har mange mindesammenkomster efter en bisættelse eller begravelse, men vi har en meget bred vifte af selskaber, og vi mærker stor velvilje både i Hornslet og lokalområdet til at bruge os til livets fester, receptioner, jubilæer og generalforsamlinger,« siger Claus Pedersen.

De 19 værelser er også stort set booket året rundt. I arbejdsmånederne af håndværkere og operatører, der løser særlige opgaver på større virksomheder i området. Det være sig på Djursland, i Skejby eller Randers.

»Dem har vi mange af, også fra både Skejby og Randers, fordi vi ligger centralt, kan konkurrere på service og pris og tilbyder gratis parkering,« siger Carsten Corneliussen.

I feriesæsonen er værelserne booket til gæster på træk til Djursland.

En rundtur på Den Gamle Kro, hvor de gamle vægge kunne fortælle masser af historier, hvis man gav dem mæle, viser et rigt facetteret sted præget af tydeligvis orden og punktlighed. Ingen nullermænd i krogene.

Den store festsal har plads til små 100 gæster, pejsestuen til 50, Bækstuen med nærmest direkte adgang til Hornslet Bæk kan rumme 20 gæster og så er der den hyggelige Café Stalden, som også kan reserveres til mindre arrangementer.

Carsten Corneliussen er snart pensionsmoden, Claus Pedersen først i 40’erne, duoen har ikke gjort sig tanker om fremtiden.

»Vi er sammen om Den Gamle Kro de næste ti år også. Det kan vi love,« lover de nærmest med en mund.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.