Indskoling bliver til grundskole - udskoling til overbygning

Molsskolen får ny struktur fra det kommende skoleår.

Artiklens øverste billede
Et foto fra memory lane på Molsskolen. I baggrunden (th.) ses lærer Kasper Nissen i en yngre udgave. Han er koblingen til 2023 og skal sammen med kollegerne bruge en del af indeværende skoleår til at komme overens med en ny struktur på skolen, hvor Grundskole og Overbygning bliver to ledetråde. Arkivfoto

Molsskolen ændrer på organisationen fra næste skoleår.

Fællesbestyrelsen for Børneby Mols har nikket ja til, at lærere og pædagoger skal arbejde sammen i to områdeteams: 0.-4. årgang og 5.-9. årgang.

I dag arbejder cirka 2/3 af lærerne på mellemtrinnet også i udskolingen, og alene det forhold betyder, at teamarbejdet for lærerne vanskeliggøres, fordi de skal deltage i flere møder, der ofte ligger på samme tidspunkt. 

Skolen kan med den nye organisering optimere lærernes arbejdsforhold, mener man.

I en tid med faldende børnetal vil mellemtrinnet på Molsskolen i de kommende år kun rumme cirka 65 elever. Det er ikke mange, og derfor giver det mening, at 4.årgang fortsætter et ekstra år i indskolingen og 5.-6. årgang bliver en del af overbygningen, fortælles det i skolens seneste nyhedsbrev.

Grundskole og Overbygning

Frem mod sommerferien skal ledelse og personale arbejde med en ny model for de to områdeteams, der får de nye navne Grundskole og Overbygning. 

Det kommer dog ikke kun til at handle om struktur og organisering, men også om at pudse skolens profil af.

»Vi har rigtig mange traditioner som eksempelvis valgfag, fællessamlinger, cykelture, julekrybbespil, fagdage osv. som vi er glade for, men med den nye struktur får vi en en god lejlighed til at kigge det hele efter og måske forbedre og indføre nogle nye spændende tiltag til skolens profil,« siger distriktsleder på Molsskolen Claus Peter Olesen, til nyhedsbrevet.

Når ledelse og personale i de kommende måneder råber »Eureka« - »Jeg har fundet det« - fordi de er blevet enige om alt fra skema over profiler til lokalefordeling, bliver elever og forældre orienteret om de nye tiltag. 

’Eureka’ var, hvad Arkimedes udbrød, da han trådte ned i badekaret, samtidig med han bemærkede, at vandstanden steg svarende til hans fods volumen, hvorved han opdagede princippet om opdrift.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.