Gustav Kvist Kalmar fra Ryomgaard Realskole nået til semifinalen

Tirsdag 7. marts tørner 22 skarpe unge forskertalenter fra østjyske skoler og gymnasier sammen i den regionale semifinale for Unge Forskere.

Artiklens øverste billede
Gustav Kvist Kalmar er igen i år helt fremme i kampen om at blive årets Unge Forsker. Pressefoto

Hvem skal løbe med titlen som årets Unge Forsker? 

22 af Østjyllands skarpeste unge forskertalenter krydser klinger tirsdag 7. marts på Tradium i Randers, hvor semifinalen for Region Midtjylland afvikles. 

Deltagerne er udtaget på grund af deres gode idéer og kvaliteten og potentialet i deres science-projekter. På dagen konkurrerer eleverne om at slippe gennem juryens nåleøje og blive udpeget til den store nationale finale i København i april, hvor chancen for store pengepræmier og deltagelse i internationale konkurrencer venter. 

Blandt deltagerne i semifinalen er Gustav Kvist Kalmar fra Ryomgaard Realskole, der i fjor som 12-årig nåede til den nationale finale for Unge Forskere med sit projekt. 

Her blev det til en smuk andenplads i kategorien Physical Science. I 2021 vandt han ved konkurrencen, da han deltog i kategorien Life Science.

De 22 elever fra østjyske folkeskoler og gymnasier har udviklet projekter inden for tre naturvidenskabelige kategorier Technology, Life Science og Physical Science. Projekttitlerne er så forskellige som: 

Strømforsyning til droner, kinetisk opladelige pacemakere, bilateral musik som stressdæmper og miljøvenlige kunstgræsbaner. 

Vinderne bliver de elever, der har lavet de sejeste og mest lovende science-projekter, og som kan præsentere projekterne mest overbevisende for juryen. 

Forskning er krævende

Ingen af eleverne er på nogen måde kommet sovende til den regionale semifinale. 

Forud ligger måneders arbejde med at idéudvikle, researche, lave forsøg, teste, udarbejde modeller og prototyper, lave posters og videopitch og skrive rapport. Idéerne til projekterne og udviklingen af dem kommer fra eleverne selv.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.