Rønde Vandværk A.m.b.a. kigger frem mod ekstraordinær generalforsamling

Et flertal af de fremmødte på tirsdagens ordinære generalforsamling sagde nej til at godkende 2022 regnskabet, og derfor skal bestyrelsen nu indkalde til en ekstraordinær generalforsamling.

Artiklens øverste billede
Der skal indkaldes til en ekstraordinær general i Rønde Vandværk. Et flertal på den ordinære nægtede at godkende årsregnskabet for 2022: Arkivfoto

Det forbrugerejede Rønde Vandværk A.m.b.a. skal gennem en ekstraordinær generalforsamling, fordi et flertal af de fremmødte på tirsdagens ordinære generalforsamling i Rønde Idrætscenter ikke ville godkende det fremlagte og revisorpåtegnede regnskab for 2022.

Enhver, der har tinglyst adkomst til fast ejendom i forsyningsområdet, kan blive medlem af selskabet. Det betyder, at antallet af stemmer man har med til en generalforsamling afgøres af, hvor meget fast ejendom man ejer i forsyningsområdet.

»Generalforsamlingen er selskabets højeste myndighed, og da et flertal ikke vil godkende årsregnskabet, er det pålagt bestyrelsen at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling. Vi mødes på tirsdag (ekstraordinær generalforsamling bliver 24. april, red.) og aftaler, hvornår det skal være. Det bliver indenfor fire uger,« siger bestyrelsesformand Henning Sørensen.

Han ønsker ikke at sætte mange ord på den ordinære generalforsamlings forløb, men tager sammen med resten af bestyrelsen ad notam, at et flertal på 51 ud af 84 stemmer ikke kunne godkende regnskabet.

En rød klud

Bestyrelsens beretning skal generalforsamlingen ikke godkende, men blot tage til efterretning.

Det er ikke nogen større hemmelighed, at det er en rød klud for flere andelshavere, at der udbetales honorar til medlemmer af bestyrelsen.

Det har den siddende bestyrelse valgt at gøre, fordi bestyrelsen selv har det daglige ansvar for driften af Rønde Vandværk i modsætning til andre vandværker i Syddjurs, hvor der er ansat en driftsbestyrer som refererer til bestyrelsen.

Det er i overenstemmelse med vedtægterne, at generalforsamlingen kan fastsætte honorar til et eller flere bestyrelsesmedlemmer.

Grund solgt

Som tidligere omtalt i Adresseavisen var der et par dage inden generalforsamlingen deadline for den budrunde, som Rønde Vandværk med Nybolig Rønde som ejendomsmægler havde sat i værk i forhold til at få solgt den mangeårige vandværksgrund på adressen Slotsparken 28 højt over Rønde by.

Interesserede kunne afgive bud frem til 19. marts for mindst to mio. kroner.

»Det foregik helt efter bogen. Der var 15 interesserede, der henvendte sig til Nybolig, og tre som afgav et endeligt bud. Vi fik de tre bud overrakt i lukkede kuverter, som bestyrelsen så åbnede og forholdt os til dagen før generalforsamlingen, som vi havde orienteret om på forhånd,« siger Henning Sørensen.

Det højeste lød på 2.655.050 kroner, og var næsten mere end Henning Sørensen og resten af bestyrelsen havde turdet håbe på.

»Vi har accepteret buddet,« siger Henning Sørensen, der af gode grunde ikke vil eller kan nævne navne, men fortælle, at der er tale om en borger fra lokalområdet.

Formanden har tidligere overfor Lokalavisen afvist alle rygter om, at medlemmer af bestyrelsen ville byde på den attraktive grund.

Det samme gælder rygtet om, at interesserede løbende kunne ringe til Nybolig for at få oplyst, hvad der var blevet budt med henblik på, at det nok vil være en god idé at byde 10.000 kroner mere.

Den slags er naturligvis ovre i afdelingen for ammestuesnak.

587 kvadratmeter

Grunden er på beskedne 587 m² og ligger sydvendt på en skrånende grund. Bebyggelsesprocenten er 30 procent. Der må maksimalt bygges to etager, hvoraf den øverste etage er en udnyttet tagetage med symmetrisk sadeltag samt evt. delvist fritlagt kælder. 

Den maksimale bygningshøjde er 8.5 meter. Det står alt sammen at læse i Kommuneplanen.

På grunden ligger i dag vandværket, hvor køber må påregne udgifter til at fjerne den eksisterende sokkel. Vandværket skal endvidere have tilladelse til, at leje 8 m² af grunden i det nederste hjørne, hvor der opføres et lille skur til en pumpe. Grunden kan først overtages 1. april 2025.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.