31-årig ny direktør for Glasmuseet i Ebeltoft

Kurator og kunsthistoriker Mikkel Elming bliver direktør for Glasmuseet Ebeltoft.

Artiklens øverste billede
Mikkel Elming er kunsthistoriker og har i flere år arbejdet som kurator hos Kunsthal Aarhus. Indsendt foto

Det er med ambitionen om at skabe Danmarks mest interessante og bæredygtige kunstinstitution, at kurator og kunsthistoriker Mikkel Elming fra det nye år står i spidsen for museet ved havnefronten i Ebeltoft.

Det er en stilling som den 31-årige kurator, projektleder og kunstfaglig formidler er blevet headhuntet til af bestyrelsen.

»Ambitionen er at skabe Danmarks bedste kunstmuseum og verdens bedste glasmuseum. Selvom nogen i sagens natur syntes, at jeg ikke er så gammel, så har jeg allerede meget erfaring. Jeg har været med til at starte en del kunstprojekter op, så med min kunnen og vilje, kan vi være med til at starte noget stort, især i samarbejde med de ansatte på museet og bestyrelsen,« siger Mikkel Elming til Adresseavisen Syddjurs.

Selvom nogen i sagens natur syntes, at jeg ikke er så gammel, så har jeg allerede meget erfaring. Jeg har været med til at starte en del kunstprojekter op, så med min kunnen og vilje, kan vi være med til at starte noget stort, især i samarbejde med de ansatte på museet og bestyrelsen,

Mikkel Elming

Nye måder

Mikkel Elming har de seneste år været en fast del af Aarhus’ samtidskunstscene som kurator for Kunsthal Aarhus. Han har tidligere været med til at skabe og været leder for Regelbau 411 og Foreningen for Samtidskunst.

»Jeg ser frem til at skabe nye samarbejder med de fantastiske aktører i Ebeltoft. I udviklingen af museet vil vi have særligt fokus på bæredygtighed, digitalisering og på at udforske nye måder at arbejde med kunstnere og glas på. Jeg kan slet ikke vente med at komme i gang,« siger Mikkel Elming.

»Med kunst kan man afprøve ting, æstetik og mennesker på måder, som man normalt ikke kan i et samfund. Jeg har altid været fascineret af det kreative i kunsten,« lyder det.

Selv har den nye direktør aldrig prøvet at lave glaskunst og har ikke tidligere beskæftiget sig indgående med glaskunst i sin hidtidige karriere.

»Jeg skal da afgjort have det afprøvet. Men jeg vil i høj grad læne mig op de kompetence ansatte på museet. Og så er der ikke nogen tvivl om, at juleferien vil gå med at få læst op på glaskunstens facetter.«

En stjerne

Om valget af Mikkel Elming som ny direktør udtaler formanden for museets bestyrelse, Henning Kovsted:

»Mikkel Elming er en stjerne på den nyere danske kunstscene, som vi er stolte over, nu bliver Glasmuseets direktør. Vi glæder os til den nye generations blik på museets praksis og er sikre på, at Glasmuseet under Mikkels ledelse vil fortsætte den positive udvikling, der har kendetegnet museet de seneste år.«

Mikkel Elming er født i 1990 i Randers. Faderen er tømrermester og moderen lærer, senere skoleleder og oprindelig uddannet snedker.

»Hvor jeg har interessen for kunst og kultur? Jeg ikke lige pege et barndomsminde ud og sige, at det var der, det kom. Jeg har altid tegnet som barn og vi har altid besøgt en del museer, og så har mine forældre altid lært mig at udforske ting og afprøve noget nyt.«

Han er uddannet cand.mag. i kunsthistorie ved Aarhus Universitet (2014-2019). Mikkel Elming har solid erfaring som kurator, projektleder og kunstfaglig formidler. Han står bag flere nyskabende initiativer som Foreningen for Samtidskunst og kunsthallen Regelbau 411.

Den nye direktør for Glasmuseet bor i Havhuse på Djursland med sin forlovede og barnet Vester på halvandet år.

Læs også

Del artiklen