Morgentur i Rønde: Borgmesteren vil diskutere byfortætning

Syddjurs borgmester Ole Bollesen står klar ved Meny på Kaløtorvet mandag morgen til at gå en timelang rundtur i Røndes gader sammen med interesserede borgere

Artiklens øverste billede
Ole Bollesen. Foto: Syddjurs Kommune

Når plads er en mangelvare i byområder kan omdannelse i form af byfortætning være en løsning.

Klimaudfordringer, bæredygtighed, ressourceknaphed og bevaring af naturen gør, at det er nødvendigt at satse på byfortætning frem for byspredning, påpeger forskere.

Hvordan det kan ske i Rønde med respekt for, at borgernes ønsker om en åben by med lys og luft og hvor der er plads til færdsel og ophold, kan opfyldes, vil borgmester Ole Bollesen diskutere med de vandringsmænd og -kvinder, der trasker med på borgmesterens planlagte morgenvandring i Rønde mandag med start klokken 7.30 fra Menys parkeringsplads på Kaløtorvet.

»Der er et aktuelt byggeprojekt i Rønde Midtby i støbeskeen i det område, hvor bl.a. 3F Huset ligger, som ser spændende ud, men også får nogle konsekvenser for fremtidens Rønde,« siger Ole Bollesen, der fortæller, at en investor har købt 3F Huset, en mangeårig socialdemokratisk og fagforeningsmæssig bastion i byen.

Socialdemokratiet håber at kunne benytte huset som centrum for den kommende valgkamp til KV21, før det historiske hus ’får hammeren’.

»Vi går efterfølgende ned og kigger på det areal overfor Rønde Fjernvarme, hvor der også er et ønske om en ny udstykning undervejs,« siger Ole Bollesen.

Grundet Covid-19 har den månedlige Walk and Talk, som borgmesterens gåture angloficeret kaldes, været aflyst i en periode, men i sidste måned kunne han atter tage benene på nakken og besøge skiftende destinationer i kommunen sammen med byrådsmedlemmer fra det pågældende område.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen