KV 21: SF satser på de sikre kort krydret med to nye ansigter

Molboen Kasper Nissen og Ryomgård tilflytteren Jakob Feldtfos Christensen er de to nye navne hos de lokale folkesocialister til det forestående kommunalvalg.

Artiklens øverste billede
Kirstine Bille er atter afgørende for, at SF kan holde sit mandattal på fire ved det kommende kommunalvalg. Arkivfoto

To nye navne hos SF, der tillige bor strátegisk fint, er overraskelserne på den kandidatliste, som skal sikre lokale folkesocialister en ny og afgørende frontposition ved kommunalvalget 16. november.

Partiets store rorgænger, Kirstine Bille, 60, borgmester i Syddjurs i årene 2010-2013, er atter udset til at skulle være den afgrende trækkraft for SF via et traditionelt højt personligt stemmetal.

Vores to nye kandidater er blevet medlem af SF inden for det seneste års tid, og derfor skal partiets landsledelse formelt først godkende deres kandidatur

Eigil Holm Nielsen, kasserer i SF Syddjurs

Men de to nye, Kasper Østvig Nissen, 50, Knebel, og Jakob Feldtfos Christensen, Ryomgård, dækker SF ind i for partiet vitale områder.

Førstnævnte er uddannet lærer, har arbejdet som sådan i mange år og har endvidere i en årrække været stærkt engageret i lokale initiativer på Mols og Helgenæs: Formand for Molshallen, næstformand i Mols i Udvikling og medlem af Borgerforeningen Mols.

Jakob Feldtfos Christensen, 43, er tilflyttet Ryomgård for flere år siden. Han er uddannet cand. mag. i religionsvidenskab og retorik. Efter sin uddannelse har han hovedsageligt arbejdet i administrationen på Aarhus Universitet og har det seneste års tid prøvet at starte egen virksomhed, DIVERSIunity, hvor han arbejder med mangfoldighed og internationalisering i forskningsverdenen.

Endvidere er han medvært på podcasten »The Diversity in Research Podcast«.

»Vores to nye kandidater er blevet medlem af SF inden for det seneste års tid, og derfor skal partiets landsledelse formelt først godkende deres kandidatur,« siger partiets mangeårige nestor, styrmand i baglandet og kasserer Eigil Holm Nielsen.

»Det forventer vi ikke vil give problemer,« tilføjer han.

Ifølge partiets love skal en kandidat have været medlem af partiet i mindst et år på det tidspunkt, hvor kommune- og regionsvalget afholdes, det vil sige 16. november 2021. Et medlem skal således formelt være indmeldt i SF seneste 16. november 2020 for at kunne stille op som kandidat.

13 på listen

SF Syddjurs liste er et resultat af en nyligt afholdt urafstemning for at få medlemmerne til at bestemme rækkefølgen for de første pladser på stemmesedlen.

Da SF Syddjurs opstiller sideordnet, er det de personlige stemmer, der er afgørende for hvem der bliver valgt ind i byrådet, og rækkefølgen på stemmesedlen er derfor alene SF-medlemmernes prioritering.

Kirstine Bille var ikke med i urafstemningen. Hendes borgmesterkandidatur havde medlemmerne allerede konfirmeret tidligere på året.

»Listen bærer præg af udstrakt genbrug, en genbrugs-borgmesterkandidat og fire 4 genbrugs-byrådsmedlemmer. Det er jo sund fornuft at genbruge noget, der har vist sig at fungere godt,« noterer Eigil Holm Nielsen.

SF fik ved valget i 2017 3.809 stemmer (15,6 procent) i Syddjurs. En tilbagegang i forhold til valget i 2013 på 2,4 procent. Kirstine Bille scorede alene 2.494 personlige stemmer.

Det næsthøjeste stemmetal ved valget i 2017. Kun daværende borgmester Claus Wistoft (V) overtrumfede ’Røde Mor’ med sine 3.377 personlige stemmer.

Da Kirstine Bille ved valget i 2009 sikrede SF borgmesterposten scorede hun til sammenligning 3.264 personlige stemmer. Ved valget i 2013 stemte 3.185 personligt på Bille fra Balle. Begge gange var hun valgets topscorer.

Kirstine Billes høje personlige stemmetal har været afgørende med til at gøre kommunalvalg i Syddjurs til mere end et valgkamp om borgmesterposten mellem de to store, Venstre og Socialdemokratiet, og sådan bliver det med stor sandsynlighed også ved det forestående kommunalvalg.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen