Kommentar: Frirum til Kirstine Bille?

Artiklens øverste billede

»Det er et ømt og kildent tema, hvem der skal overtage borgmesterposten efter Socialdemokratiets Ole Bollesen fra nytårsskiftet.

Emnet har fyldt meget det seneste år, selv om lokalpolitikerne selvfølgelig hårdnakket benægter, at det er tilfældet, når de bliver spurgt til deres syn på sagen.

Men uanset politikernes tavshed og gåen i flyverskjul, er valget af kommunens borgmester for en fireårig periode noget, der naturligvis interesserer offentligheden.

Byrådets eneste heltidspolitiker er den mest afgørende figur i det lokalpolitiske landskab. Ham eller hende, der skal udfolde de overordnede strategier, som et samlet byråd beslutter i Kommuneplan og Budget. Borgmesteren skal holde embedsværket på sporet, så kursen og retningen for kommunen de kommende fire år ikke tabes af syne.

Modsat mange andre kommuner har Syddjurs altid haft mere end to potentielle borgmesterkandidater.

Det skyldes, at SF siden kommunens fødsel i 2006 har formået at være en markant og afgørende spiller.

Partiets frontfigur har siden hvedebrødsdagene så ubestridt være Kirstine Bille, som med sine imponerende personlige stemmetal har formået at holde SF på 4-5 mandater.

Partiets frontfigur har siden hvedebrødsdagene så ubestridt være Kirstine Bille, som med sine imponerende personlige stemmetal har formået at holde SF på 4-5 mandater.

Via sin faglighed og evne til at række bredt ud har hun siddet på en politisk frontposition i hele Syddjurs historien til dato.

Men ingen skal være i tvivl om, at hun går til det kommende valg i syv sind.

Lad os bare tale rent ud af posen. Kirstine Bille jublede ikke over, at en samlet venstrefløj placerede socialdemokraten Ole Bollesen i borgmesterstolen efter valget i 2017, og hun vil gå i spåner, hvis historien gentager sig efter det kommende valg, og slutfacit bliver en borgmesterpost til Socialdemokratiets unge Michael Stegger.

Det er en intern dagsorden, som fylder i SF, hvor Kirstine Bille kommer til at tale med store bogstaver overfor de øvrige kandidater og baglandet, når den endelige strategi skal fastlægges.

Alle SF’ere ved, at de er afhængige af Kirstine Bille for at kunne fastholde de nuværende fire mandater, men er det nok til, at øvrige kandidater og baglandet for alt i verden vil undgå en socialdemokratisk borgmester?«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen