Byrådet på sommertogt til Aarhus og Hornslet

Fredag har borgmester Ole Bollesen inviteret sine byrådskolleger på sommertur med besøg på Aarhus Rådhus, hvor borgmester Jacob Bundsgaard byder indenfor. Senere går turen til Hornslet for at se på byudvikling og byfortætning.

Artiklens øverste billede
Syddjurs Byråd har grundet pandemien ikke været på en fælles tur meget længe. Der rådes der bod på fredag med besøg i Aarhus og Hornslet. Arkivfoto

Aarhus Kommune er en afgørende spiller for Syddjurs Kommune.

Hovedparten af de arbejdsduelige Syddjurs borgere pendler hver dag mod Aarhus for at tjene deres hyre.

Derfor er det oplagt for byrådspolitikerne i Syddjurs at holde sig tæt på centrale Aarhus aktører på den politiske front, når lejlighed byder sig.

Det gør det fredag.

Her har borgmester Ole Bollesen, der selv kender Aarhus bedre end de fleste fra sin fortid i byen, inviteret sine byrådskolleger til at møde borgmesterkollega og partifælle Jacob Bundsgaard (S) plus rådmændene Bünyamin Simsek (V), Rådmand for Teknik og Miljø, og Thomas Medom (SF), Rådmand for Børn og Unge.

»Aarhus Kommune har som den eneste kommune i landet magistratsstyre, og det vil de tre fortælle om,« siger Ole Bollesen.

Magistratsstyre betyder, at kommunen i det daglige arbejde ledes af Magistraten, som består af borgmesteren og fem rådmænd, der har ansvaret for hvert sit område. Herudover er der tre magistratsmedlemmer, som ikke har ansvar for en forvaltning. Borgmester og rådmænd er fuldtidslønnede i modsætning til de øvrige Magistrats- og byrådsmedlemmer.

»Aarhus Kommune er meget afgørende for Syddjurs Kommune, fordi vi selvfølgelig er naboer og på denne måde har fælles interesser Det gælder infrastruktur plus især erhverv og beskæftigelse, så jeg ser frem til et par spændende timer på Rådhuset i Aarhus, hvor der også bliver lejlighed til at netværke,« siger Ole Bollesen.

Byudvikling i Hornslet

Senere drager Byrådet, som sekunderes af direktionen på turen: Kommunaldirektør Rasmus Møller, Udviklingsdirektør Poul Møller og Velfærdsdirektør Katrine Axél - mod Hornslet.

Inden bussen rammer Syddjurs Kommunes vækstby nummer 1, indtages frokosten på Gammel Løgten Strandkro.

I Hornslet handler det om byudvikling og byfortætning. Her bliver holdet yderligere forstærket af afdelingschef Ole Wolf, Kultur og Borger, fortæller Ole Bollesen.

Hornslet havde pr. 1. januar 2021 et indbyggertal på 6.031 ifølge Statistikbanken. Til sammenligning havde kommunens største by, Ebeltoft, 7 220 indbyggere. Tredjestørst er Rønde med 3.138 indbyggere efterfulgt af Ryomgård med 2.459 indbyggere og Kolind med 1. 907 indbyggere.

Ved årsskiftet havde Syddjurs Kommune 43.168 indbyggere.

Byrådet startet tidligt og slutter sidst på eftermiddagen.


Læs også

Del artiklen