Kommentar: Lad 100 blomster blomstre omkring et kaffebord

Artiklens øverste billede

Ved det seneste kommunalvalg i november 2017 stemte kun godt 73 procent af de stemmeberettigede vælgere i Syddjurs. Mere end 26 procent kiggede ikke forbi et af de otte valgsteder.

De, der venligst undlod at krydse, udgjorde således et ret stort parti, ’Sofavælgerne’

Kun Venstre med godt 29 procent af stemmerne overgik ’Sofavælgerne’.<AS>Ved folketingsvalget i juni 2019 var stemmeprocenten til sammenligning 84,59 procent.

Så ved det kommende kommunalvalg tirsdag 16. november - der er kun to måneder til - skal vi have en ambition om i det mindste at komme over en stemmeprocent på 80.

Det virker som en vild ambition, men den er ikke umulig.

Mest af alt handler det om, at de, der skal stemme, føler, at deres stemme kan gøre en forskel.

Det kræver nye veje i valgkampens slutspurt.

Denne skriverkarl har tidligere argumenteret for, at hovedparten af borgerne i Syddjurs har interesse for, hvad der sker i deres egen andedam..

Hvis man borer en passernål i sin folkeregisteradresse og slår en cirkel med en radius på 5-6 kilometer, er dette hjertet af hovedparten af vælgernes interessefelt.

Det har ikke mindst Socialdemokratiet erkendt, mens det kniber for de øvrige at komme til samme konklusion.

Hvad får det så af konsekvenser for valgkampen?

For Adresseavisen får det den konsekvens, at vi i ugerne op til valget vil invitere udvalgte politikere til at møde vælgerne og ikke omvendt.

Det kommer til at foregå ved en række kaffemøder rundt omkring i kommunen, hvor en såkaldt demokratisk samtale kan foregå over en kop kaffe. Sådan som vi kender det gode danske demokrati fra 1960’erne og 1970’erne.

Folkelig forankring og dialog hjælper forståelsen<

Målet er selvfølgelig, at politikerne får lejlighed til at lytte til, hvad borgere i Ådalen, Pindstrup, Nimtofte, Balle, Tirstrup, Rosmus m.fl. ser som afgørende politiske temaer for, at deres hverdag kan folde sig bedre ud..

PS! En lang række nye vælgere vil kunne stemme til dette valg. Mange af dem er tilflyttere. Også de vil have vores opmærksomhed. Lad 100 blomster blomstre.

Læs også

Del artiklen