Ung konservativ kandidat: Vilde sommerblomster kan sås hele året i Syddjurs Kommune

Debutanten Kasper Kolstrup Møller klar med utraditionel markedsføringskampagne med et klart politisk budskab.

Artiklens øverste billede

Når man er ung og relativ ukendt kandidat til det kommende kommunalvalg. Hvordan gør man så lige for at slå sit navn fast i mange vælgerøjne?

Kasper Kolstrup Møller, 33, familiefar med bopæl i Kolind og konservativ kandidat, fik en lys idé.

»Jeg havde en ide om, at jeg gerne ville omdele noget andet end en flyer her et par måneder før valget,« fortæller ungersvenden.

Kasper Kolstrup Møller, der i det civile liv arbejder som Sales Manager hos TV 2 Danmark, tænkte så det knagede, og pludselig var den der.

Selvfølgelig noget med at så et frø eller flere til fire år i lokalpolitik. Noget med et politisk budskab, som passer med et konservativt værdigrundlag.


»Den ringede pludselig hos mig, og jeg fik idéen til at købe nogle poser med frø, som kunne fungere som en flyer med indhold, som samtidigt var med til at styrke biodiversiteten. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at disse var dyre at producere i et mindre antal, så jeg spurgte rundt i et konservativt forum på Facebook om nogle var interesserede,« fortæller Kasper Kolstrup Møller.

Konservativ opbakning

Opslag i et konservativt forum på Facebook gav pote.

»Det viste sig, at mange var med på idéen. Derfor har vi sat over 64.000 poser i trykken, som gerne skal hjælpe med til, at vi kan pryde de danske haver over hele landet,« siger en glad Kasper Kolstrup Møller.

- Hvor mange stemmer er der i det, Kasper Kolstrup Møller?

»Det er svært at give et kvalificeret gæt på, men jeg har valgt det ud fra devisen om, at vælgerne bliver bombarderet med flyers, hæfter mm. Og hvis jeg med dette initiativ, kan få folk til at huske, hvem de fik noget sjovt og anderledes af, som til og med bidrager til øget biodiversitet, så tror jeg på, at de er interesserede i at læse mere om, hvem jeg er som politiker. Der håber jeg, at mine mærkesager og min politik, kan gøre mig fortjent til deres kryds.«

Generationskontrakten

Politisk pop og fiduser?

Overhovedet ikke, hvis man kender til Det Konservative Folkepartis værdigrundlag. Her har Generationskontrakten været et nøgleord i langt over 100 år.

Generationskontrakten er det bånd af ansvar, der løber fra vores forfædre, til os i dag, og videre til vores børn og børnebørn – det er et løfte, der forpligter os til at efterlade en verden i god stand.

I 1960’erne forudså den senere konservative finansminister Poul Møller, at »røg, støj og møg« ville blive blandt fremtidens største politiske problemstillinger.

Årtier senere skrev hans søn og senere miljøminister Per Stig Møller bogen »Tro, håb og fællesskab,« der blandt andet handlede om miljøpolitikkens muligheder og betydning for samfundet.

Konservative miljøministre som Per Stig Møller og Connie Hedegaard har i deres politiske virke formået at sætte naturkampen øverst på den politiske dagsorden.

Så Kasper Kolstrup Møllers pose med blomsterfrø er slet ikke så tosset en idé - med et politisk sigte.

I generationskontrakten ligger en betragtning om, at vi alle skal gøre én gerning, der bærer ud over vores eget liv, og som lever videre, når vi er væk.

Vilde sommerblomster har det med at blomstre igen og igen, når det bliver sommer.

Læs også

Del artiklen