Budget 2022: Budgetforlig indgået i Syddjurs uden om Enhedslisten og Alternativet

Helt som ventet blev der torsdag aften sat de sidste kommaer i næste års Syddjurs budget, hvor mulighederne for at lave store armbevægelser ikke har været muligt.

Artiklens øverste billede
Der var smil på, da den sidste signatur var sat på budgetforliget. Radikale Venstres Jan Kjær Madsen er ikke med på billedet, men alligevel medunderskriver af forliget. Pressefoto

Onsdag var der 1. behandling af næste års kommunale budget i byrådssalen, og her det stod det allerede klart, at det hele var klappet af, og at der kun manglede en sidste rundtur i manegen, før der kunne sættes signaturer fra det meste af byrådssalens 27 politikere.

Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Venstre, Nye Borgerlige og løsgænger Michael Mikkelsen satte deres underskrifter.

Det er heller ikke overraskende, at hverken Enhedslistens Jesper Yde Knudsen eller Alternativets Mette Foged er medunderskrivere. Det stod klart med deres bemærkninger ved første behandlingen.

Derimod formåede den blå side at holde sammen, Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Nye Borgerlige. Det peger i retning af, at kvartetten inden længe melder ud, at de fire partier indgår i et fælles valgforbund til kommunalvalget, hvad ingen troede muligt for bare et par uger siden.

Radikale Venstres Jan Kjær Madsen deltog ikke i de afsluttende forhandlinger torsdag. Det samme var tilfældet onsdag til første behandlingen, hvor Radikale Venstres første suppleant og spidskandidat ved kommunalvalget, Heine Skovbak Iversen, var inde over for en kort bemærkning.

En årlig forventet vækst i befolkningstallet på 250 - 300 nye borgere over de næste år har naturligvis været et tema under forhandlingerne.

Det samme har en ændret befolkningssammensætning med mange flere ældre og flere unge i den fremtid, der kommer.

Det kan tydeligt og markant aflæses både på drift og anlæg.

Der er ikke tale om et folkeligt budget, hvis et sådan er et, hvor man kan pille 30-40 store og små borgervenlige projekter ud, der skal realiseres over de næste 1-4 år rundt om i kommunen.

Forudsætningerne for at tænke i sådanne boldgader har ikke været tilstede.

Lokalavisen vil i de kommende dage beskrive de enkelte dele af budgettet nøjere.

Læs også

Del artiklen