Kommentar: En skam DSU formanden ikke bor i Syddjurs

»Civilsamfundet kommer til at løse mange opgaver fremover. Det kan der ikke herske tvivl om. Er du enig, spurgte jeg en lokal borgerlig politiker af liberal tilsnit ved indgangen til august.«
Jeg vil ikke sige, jeg blev overrasket over svaret, og så alligevel. Men han var aldeles ikke enig.
Han hænger tilsyneladende fortsat fast i ’Liberalismens vildfarelser’, som historikeren, dr.phil Michael Böss har skrevet overbevisende om i en bog, der udkom tidligere på året.
Hvordan kan vi sikre sammenhængskraften i Syddjurs kun bliver et tema for ikke kun de i forvejen udvalgte? De, der taler samme sprog, har for meget fritid, kindkysser og smiler huldsaligt, når de mødes for gud ved hvilken gang for at bekræfte hinanden i, at de er guds gaver til Syddjurs og at vi andre dødelige selvfølgelig bør kunne se det.
Civilsamfundet bliver ikke et tema i den kommunale valgkamp på trods af, at det er et tema, der er afgørende nødvendigt at diskutere. Hvordan kan vi sikre sammenhængskraften i Syddjurs kun bliver et tema for ikke kun de i forvejen udvalgte?
De, der taler samme sprog, har for meget fritid, kindkysser og smiler huldsaligt, når de mødes for gud ved hvilken gang for at bekræfte hinanden i, at de er guds gaver til Syddjurs og at vi andre dødelige selvfølgelig bør kunne se det.
Derfor bliver man glad, når der pludselig kommer noget relevant fra en uventet kant.
Socialdemokratiets ungdomsformand på landsplan, den begavede Frederik Vad Nielsen, læste moderpartiet teksten op til partiets årsmøde i Aalborg i weekenden.
Det gjorde han i ti teser, som han uddybede i en kronik i Politiken.
Frederik Vad Nielsen foreslår, at vi netop satser på at styrke det civile samfund, de frivillige foreninger, unges personlige ansvar og ’myndiggørende fællesskaber’.
Man kan ikke ’investere’ sig til bedre velfærd, slog han fast, hvis der ikke følger mere med.
Mette Frederiksen regeringen fokuserer for meget på symptombehandling og for lidt på forebyggelse af fremtidens borgere, lyder kritikken fra DSU formanden, som også understreger, at værdier sagtens kan være ’konservative’ uden at være højreorienterede, og han vedkender sig arven fra Grundtvig (lighed - ligelighed) som en del af den socialdemokratiske tradition.
Må vi høre, hvad de lokale socialdemokrater har at sige til DSU formandens synspunkter og anbefalinger? Selvfølgelig også den øvrige venstrefløj og dem på den højre side?
En skam at DSU formanden ikke bor i Syddjurs, så havde vi i ham en oplagt borgmester de næste fire år.