Syddjurs Kommune har udnævnt midlertidig socialchef

Det økonomisk svært styrbare familie- og socialområde har kostet to chefer hovedet inden for kort tid, og derfor er direktionen tydeligvis i tænkeboks, når det gælder fremtidens organisering af området.

Artiklens øverste billede
Velfærdsdirektør Katrine Axel, Syddjurs Kommune, tager sig i en overgangsperiode selv af familieområdet, mens hun har konstitueret Carsten Johnsen i stillingen som socialchef. Pressefoto

47-årige Anne Mette Have Rasmussen kom med 14 års kommunal ledererfaring, da hun 1. oktober 2020 begyndte som ny chef for Social og Familie i Syddjurs Kommune.

11 måneder senere havde hun sidste arbejdsdag i Syddjurs Kommune. Hun fik silkesnoren af den nye direktion, fordi hun ikke havde formået at lave en økonomisk turn around på det meget svært styrbare specialiserede socialområde, som mange andre kommuner end Syddjurs kæmper en hård kamp med.

Dermed fortsatte Syddjurs rækken af fyringer af topchefer i organisationen. I slutningen af februar 2020 sagde man således farvel til Familiechef Christina Kaae, Anne Mette Have Rasmussens forgænger.

I slutningen af april 2020 var det chef for Erhverv og Beskæftigelse Mette Vestergaard Byskov, der blev gået.

Og senere midtvejs i 2020 var det kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen, »der helt havde mistet tilliden i omklædningsrummet« - læs blandt den øvrige daværende direktion og afdelingscheferne - som fik en fyreseddel.

Midlertidig løsning

Anne Mette Have Rasmussens afgang betød, at Velfærdsdirektør Katrine Axél, der startede sit virke hos Syddjurs Kommune 1. februar 2021, da direktør Jørgen Andersen lod sig pensionere, selv overtog ansvaret for Social og Familie.

Det er der imidlertid lavet om på, som det også fremgår af oversigten over ledende medarbejdere på Syddjurs Kommunes hjemmeside.

Her kan man læse, at Carsten Johnsen er konstitueret i stillingen som socialchef. Han har hidtil varetaget stillingen som centerleder for Center for Social Rehabilitering (CSR).

Carsten Johnsen har været Centerleder for Center for Social Rehabilitering siden november 2019.

Stillingen som Centerleder bemandes i konstitueringsperioden af teamleder Tine Nielsen, som i dag er leder for bostøtten og specialbostøtten 24/7 i CSR.

Katrine Axel har fortsat selv hånd i hanke med familieområdet.

Hvor lang tid socialområdet skal køre med en midlertidig chef, fremgår ikke nogen steder.

Det er dog forventeligt, at direktionen i løbet af 2022 præsenterer et udspil til, hvordan social- og familieområdet skal organiseres og driftes fremover.

Læs også

Del artiklen