Budget 2022: Syddjurs tvinges til at 'skyde' godt 8 mio. kroner på næste års anlægsbudget

Syddjurs Byråd har indgået et bredt budgetforlig, men allerede inden blækket er tørt, skal budgettet genåbnes. En konsekvens af, at samtlige kommuner fredag fik pålæg om at skære 0,4 procent af de samlede service- og anlægsudgifter i næste års budgetter.

Artiklens øverste billede
Syddjurs borgmester Ole Bollesen (i blå jakke) og resten af byrådet får mandag morgen præsenteret et oplæg fra direktionen med forslag til, hvor der kan skydes for 8,3 mio. anlægskroner i Budget 2022, som i sidste uge fik opbakning fra 25 ud af 27 i byrådet. Arkivfoto

På et digitalt borgmestermøde fredag mellem samtlige landets borgmestre ledet af Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard (S), formand for Kommunernes Landsforening, var der opbakning til, at samtlige kommuner bliver pålagt at skære 0,4 procent af de samlede service- og anlægsudgifter i budgettet for 2022.

Det sker for at undgå statslige sanktioner, som bliver udløst, hvis kommunerne overskrider de rammer for service- og anlægsudgifter, som blev aftalt i den økonomiaftale, som Kommunernes Landsforening indgik med Finansminister Nicolai Wammen (S) i juni.

Dagens pålæg får naturligvis også konsekvenser for Syddjurs Kommune.

»Det betyder, at direktionen på mandag kommer med et oplæg til, hvordan vi kan ’udskyde’ anlæg for 8,3 mio. kroner,« siger Syddjurs borgmester Ole Bollesen (S).

De 8,3 mio. kroner er Syddjurs Kommunes andel af KL-aftalen.

»I den første del af 2022 vil det ny byråd se på, hvilke anlæg der realistisk kan gennemføres i løbet af året. Vi åbner ikke for at ændre i selve driftsbudgettet,« forsikrer Ole Bollesen.

Læs også

Del artiklen