Befolkningsprognose: Tæt på 8.000 indbyggere om ti år i Rønde og omegn

Antallet af borgere børn i Rønde Skoledistrikt vokser generelt i de kommende år. Det gælder også antallet af børn, og det kræver politisk handling.

Artiklens øverste billede
Erhvervsgrunde Følle A/S har et stort boligprojekt med 32 boliger i støbeskeen i Rønde overfor Lillerupparken, som omfatter bl.a. grunden, hvor 3F Huset ligger på Solsortevej 9. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Rønde Skoledistrikt er kommunens tredje største med 6.585 personer fordelt på 2.837 husstande.

Skoledistriktet har en gennemsnitsalder på 44,0 år, og antallet af børn i husstandene er på 0,51 - kommunens gennemsnit er på 0,43

Rønde Skole har cirka 520 elever for delt på 2-3 spor inklusive 10. klasse.

Der er tre privat-/friskoler i Rønde Skoledistrikt: Ugelbølle Friskole (0.-6. årgang), Feldballe Friskole (0.-9. årgang) og Rønde Privatskole (7.-9. årgang).

Indbyggertallet i Rønde Skoledistrikt forventes at vokse til 7.723 i 2033. En fremgang på 1.138 borgere.

Det kan man læse om i den seneste befolkningsprognose for de ti skoledistrikter i Syddjurs, som politikerne bruger, når de skal lave budget.

Her kan man også læse mere detaljeret om befolkningsudviklingen i de enkelte aldersgrupper belyst ved disse grafer og figurer.

Bemærk især den forventede udvikling i antallet af nyfødte i de kommende år, og den effekt det får senere i de næste aldersklasser.

Befolkningsprognose for Rønde: Kilde: Syddjurs Kommune


Velpolstrede familier

Befolkningsprognosen analyserer også, hvordan borgerne bor i de ti skoledistrikter.

I Rønde er status i 2021:

Den mest udbredte husstandstype i skoledistriktet er ”Karriereorienterede familier med overskud” med en andel på 10,0 procent foran ”Veluddannede og børnerige familier” på 8,3 procent.

Karriereorienterede familier med overskud har følgende karakteristika:

  • Familier med eller uden børn
  • Husejere i provinsen
  • Meget høj købekraft. Over 1/3 har en længevarende uddannelse De har nået at skabe et godt økonomisk fundament og samlet så meget erfaring fra arbejdslivet, at de, der stadig arbejder, er inde i et stabilt karriereforløb.
  • Interesseret i hjem og have. Læser morgenavis og ser TV
  • De har mange oplevelser sammen og de er knapt kommet hjem før planlægningen af den næste ferie allerede er i gang.

Gruppen af veluddannede og børnerige familier har følgende karakteristika:

  • Børnefamilier i provinsen. Mens nogle fortsat er små, er de ældste børn teenagere, der snart forlader reden. Forældrene er typisk i alderen 40 til 60 år.
  • Husejere. Interesseret i hus og hjem og er online.
  • Høj købekraft. Uddannelsesniveau er højere end landsgennemsnittet og beskæftigelsesgraden er høj. Flere sidder i gode stillinger som mellemledere eller topledere
  • Mange børneaktiviteter. 2/3 bruger tid til at dyrke motion hver uge.

Læs også

Del artiklen