Knudepunktet: Endelig klar til første spadestik

Det har været en sejtrækker at nå i mål med finansieringen af det store byggeri i Knebel. Derfor er det en stor nyhed for hele Mols og Helgenæs at kunne fortælle, at spaden kommer i jorden første gang 5. november.

Artiklens øverste billede
Sådan kommer den nye indgang, der forbinder Molshalln med Molsskolen til at tage sig ud, når byggeriet står færdigt

Lokalsamfundet i Knebel kan nu se frem til at få samlet Molshallen og Molsskolen med et nyt børnehus, en multisal og et stort fælleskøkken.

De sidste bump er ryddet af vejen. Det er ingen hemmelighed, at byggeriet er blevet væsentlig dyrere end først antaget for et par år siden.

Udviklingen i materialepriserne har været på himmelflugt, og derfor skulle der flere penge til. Syddjurs Byråd har i næste års budget således afsat 5 mio. kroner yderligere til byggeriet. Oprindeligt stod der opført 2.5 mio. kroner i overslagsåret 2022, da indeværende års budget blev vedtaget i oktober 2020. Det valgte byrådet at øge til det dobbelte.

Det var en forudsætning for, at andre bidragsydere ville øge deres andele af finansieringen.


Oversigt over Knudepunktet set fra tagplanet.


Glad formand

Grith Mortensen har som formand for Ejendomsfonden Knudepunktet Mols, der sammen med Syddjurs Kommune står bag byggeriet, været involveret i projektet siden begyndelsen, og hun er rigtig glad for, at byggeriet nu kan gå i gang:

»Det tætte samarbejde mellem en stor gruppe frivillige forankret i Mols i Udvikling, Syddjurs Kommune, en række lokale og nationale fonde samt totalrådgiver Transform A/S har båret frugt, og vi kan nu bygge vores Knudepunkt. Det nye fælleshus bliver helt sikkert et kæmpe plus for os, der bor og besøger Mols og Helgenæs. En kæmpe tak til alle bidragsydere i form af kommune, fonde, foreninger, erhvervsliv og lokale for at støtte op om Knudepunktet,« siger hun, og fortsætter:

»At Knudepunktet nu bliver til virkelighed, er et kæmpe skulderklap til de mange frivillige, som gennem snart mange år har været aktive i alt fra fundraising til detailplanlægning af bygningen og dens mange funktioner, og til det tætte samarbejde mellem kommunen og de frivillige.«

Alle bidragyderne er glade for, at byggeriet af Knudepunktet nu kan gå i gang til glæde for landsbyklyngens mange frivillige, der har lagt mange kræfter i at skabe liv og fællesskaber lokalt.


Det tætte samarbejde mellem en stor gruppe frivillige forankret i Mols i Udvikling, Syddjurs Kommune, en række lokale og nationale fonde samt totalrådgiver Transform A/S har båret frugt, og vi kan nu bygge vores Knudepunkt

Grith Mortensen

Formand for Udvalget for familie og institutioner i Syddjurs Kommune, Kirstine Bille (SF), er lige så begejstret:

«Jeg er meget tilfreds med, at byggeriet af Knudepunktet endelig går i gang. Fra Byrådets side ser vi Knudepunktet som et eksempel på, hvordan kommunale tilbud kan knyttes endnu tættere sammen med det gode liv i lokalsamfundet. Jeg forestiller mig, at vi kan bruge erfaringerne fra Mols flere steder, blandt andet når vi skal i gang med byggeriet af den nye Hornslet Skole, hvor vi også tænker i multifunktionelle bygninger.«

Et længe ventet børnehus

Mols er i udvikling, og det er rigtig godt for både tilflytning og antallet af børn i området. En del af Knudepunktet er derfor et nyt børnehus med plads til både børnehave, vuggestue og dagpleje, og det er en rigtig god nyhed, at børnehuset nu er på vej, fortæller den kommunale distriktsleder på Molsskolen, Claus Peter Olesen:

»Med det nye børnehus får vi et hus med plads til det stigende antal børn i området, og både børn og pædagoger bliver en del af et større fællesskab i Knudepunktet med for eksempel skolen, kirkerne, idrætsforeningen og husets mange andre brugere. Et fællesskab, hvor vi finder fælles løsninger, kan deles om faciliteter, udstyr og opgaver og få fælles oplevelser. Personalet glæder sig nu til at snakke indretning og praktik omkring det nye børnehus. Det bliver spændende,«

På grund af det stigende børnetal er der dog akut brug for mere plads, end der er til rådighed i den gamle børnehave, og derfor er der nu installeret en flytbar lavvu – en tipi-konstruktion, der både giver ekstra plads her og nu, og som på sigt kan bruges af børnehus, skole og Knudepunktets mange andre brugere.

Hvem skal bygge?

Første spadestik bliver taget 5. november, og de entreprenører, der har vundet licitationen, er Poul Pedersen A/S, TKP BYG A/S, Kemp & Lauritzen A/S, lokale Vognsen & Co A/S samt Bent Brandt A/S.

Projektleder for Knudepunktet, Heidi Scott Lundby fra Syddjurs Kommune, glæder sig til samarbejdet med entreprenørerne:

«Både Syddjurs Kommune, Ejendomsfonden og totalrådgiver glæder sig rigtig meget til at komme i gang med at opføre byggeriet. Vi er lige nu ved at planlægge opstarten, og det er tydeligt, at alle entreprenører er klar og parat, så vores samarbejde er kommet godt fra start,«

Hvor og hvornår

Festligholdelsen omkring det første spadestik starter fredag d. 5. november kl. 13.30 ved Molshallen i Knebel.

Knudepunktet forventes at stå klart i begyndelsen af 2023.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.