Invitation: Kom med på naturvandring i Mols Bjerge og Kalø Skovene

Knap 200 forslag er nu blevet til 21 naturområder, der har mulighed for at blive til naturnationalparker. Snart kan du komme med på naturvandring over hele landet.

Artiklens øverste billede
Oversigt over mulige placeringer - og allerede valgte placeringer - for de kommende Naturnationalparker. Kilde: Naturstyrelsen

Danmark får snart op mod 15 nye naturnationalparker på landkortet. De første fem er allerede udvalgt og kommer til at ligge i Fussingø, Gribskov, Stråsø, Tranum og Almindingen.

Frem til september 2021 har borgere, kommuner og foreninger været med til at pege på de områder på statens arealer, som de kunne tænke sig bliver til en naturnationalpark.

Det blev til knap 200 forslag, og ud fra en række faglige kriterier og input er forslagene blevet til en bruttoliste på 21 potentielle placeringer til de resterende op imod 10 nye naturnationalparker.

Med på listen er Mols Bjerge og Kalø Skovene.

Næste skridt i processen er nu at invitere alle interesserede på naturvandringer i de 21 områder med fokus på den lokale dialog og input til det videre forløb frem mod at udpege de næste op imod ti naturnationalparker ved udgangen af 2021.

Det er Naturstyrelsen som inviterer - i alle 21 mulige områder i uge 44, 45 og 46.

Små tre timer

Arrangementerne er planlagt til at vare ca. 2,5 – 3 timer.

Da naturvandringerne foregår ude i naturen uanset vind og vejr, opfordres deltagere til at medbringe praktisk påklædning.

Listen over de 21 naturvandringer inkl. praktisk information om tid og mødested finder du på Naturstyrelsens hjemmeside, ligesom der løbende bliver oprettet begivenheder for vandringerne på Naturstyrelsens sociale medier.

  • Turen rundt i Kalø Skovene er planlagt til 20. november klokken 10. Mødestedet er Besøgscenter Karlsladen, Grenåvej 17A, Rønde.
  • Turen rundt i Mols Bjerge er planlagt til 21. november klokken 10. Mødestedet er Besøgscenter Øvre Strandkær, Strandkærvej 7, Ebeltoft.Læs også

Del artiklen