Beskyldninger om sexchikane: Socialdemokratiet på listefødder

Socialdemokratiets ledelse gentager i en kortfattet pressemeddelelse, hvad lokalformand Søren K. Lauridsen tidligere har udtalt til Adresseavisen.

Artiklens øverste billede
Socialdemokratiets lokalformand Søren K. Lauridsen gentager i en kortfattet pressemeddelelse underskrevet af ham og borgmesterkandidat Michael Stegger Jensen, hvad han tidligere har udtalt til Adresseavisen. Arkivfoto

Socialdemokratiet i Syddjurs har på et møde søndag i partiets ledelse drøftet situationen i forlængelse af, at Christian Haubuf forleden valgte at trække sig som kandidat til Kommunalvalget i november 2021, som Søren K. Lauridsen, formand for partiets fællesledelse i Syddjurs, antydede til Adresseavisen i lørdags.

Vi tager i Socialdemokratiet naturligvis afstand fra alle former for sexuelt krænkende adfærd, ligesom det er vigtigt for os at understrege, at man som medarbejder i Syddjurs Kommune altid skal sikres tryghed på arbejdspladsen

I den kortfattede pressemeddelelse efter mødet, der er underskrevet af gruppeformand og borgmesterkandidat Michael Stegger Jensen og Søren K. Lauridsen, hedder det kortfattet:

»Vi tager i Socialdemokratiet naturligvis afstand fra alle former for sexuelt krænkende adfærd, ligesom det er vigtigt for os at understrege, at man som medarbejder i Syddjurs Kommune altid skal sikres tryghed på arbejdspladsen.«

I forhold til Christian Haubuf understreges det i pressemeddelelsen:

»Derudover bakker vi op omkring Christian Haubufs beslutning om at trække sit kandidatur til KV21. Nu må sagen derefter gå sin gang.«

Og slutteligt - som forventet:

»Socialdemokratiet i Syddjurs har ikke yderligere kommentarer til sagen.«

Civil retssag

Da Christian Haubufs ansættelsesforhold ved Margrethebørnehaven i Pindstrup ophørte for fire år siden, er han af gode grunde ikke længere på lønningslisten hos Syddjurs Kommune, og derfor er ’sagen’ et mellemværende mellem Socialdemokratiet og Christian Haubuf.

Når det i pressemeddelelsen står, at »Nu må sagen derefter gå sin gang,« betyder det, at parterne - Christian Haubuf og de kvinder, som har beskyldt Christian Haubuf for at have udøvet sexchikane, mens han var leder, henvises til at anlægge en civil retssag.

»Denne sag vil jeg nu med bistand fra en advokat have undersøgt helt til bunds. Jeg vil gå efter at få renset mit navn,« meddelte Christian Haubuf allerede, da han trak sit kandidatur til KV21 som følge af beskyldningerne.

»Jeg er slet ikke så langt, at jeg har taget stilling til, om jeg vil anlægge en civil retssag,« siger Christian Haubuf kort mandag til Adresseavisen.

Han har ikke yderligere kommentarer.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen