Naturnationalpark: Hvor var Else Marie Høgh henne?

Byrådets repræsentant i Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse bakkede tidligere i 2021 op om et positivt høringssvar fra bestyrelsesformanden til Miljøministeren om Naturnationalparker. Det har vakt undren, fordi Else Marie Høgh som medlem af Venstre er modstander af Naturnationalparker i Syddjurs

Artiklens øverste billede
Jens Bjørn Andersen, kandidat for Venstre og medlem af Nationalparkens bestyrelse, forklarede på vælgermødet i Knebel, hvorfor han ikke bakkede om det positive høringssvar til Miljøministeren om Naturnationalparker fra Nationalparkens bestyrelsesformand. Foto: Lars Norman Thomsen

Venstres KV21 kandidat Jens Bjørn Andersen, der er bosiddende i Knebel og mangeårigt bestyrelsesmedlem i Mols-Rønde Jagtforening, Jægerforbundets hovedbestyrelse, Jægernes Naturfond og Søsportens Sikkerhedsråd, repræsenterer Danmarks Jægerforbund i bestyrelsen for Nationalpark Mols Bjerge.

På vælgermødet på Molsskolen i Knebel i sidste uge gjorde han en dyd ud af at forklare, at han og Venstre var imod Naturnationalparker i både Kalø Skovene og i Nationalparken.

Jens Bjørn Andersen gjorde også opmærksom på, at han i Nationalparkens bestyrelse som den eneste havde taget afstand fra det positive høringssvar med opbakning til planerne om mere vild natur og Naturnationalparker, som bestyrelsesformanden Jørgen Blach havde sendt til Miljøminister Lea Wermelin (S) tidligere i 2021 - sammen med med tre øvrige nationalparkformænd.

Det fremgår også af referatet fra bestyrelsesmødet i Nationalparken 30. august 2021. Her kritiserer Jens Bjørn Andersen som den eneste, at svaret til ministeren ikke forlods var blevet fremlagt og diskuteret i bestyrelsen. Desuden, at selve sagsbehandlingen foregik i sommerferien.

Hvor var Høgh?

Det har undret flere, at Else Marie Høgh, der repræsenterer Byrådet i Nationalparkens bestyrelse, ikke på samme måde som partifællen Jens Bjørn Andersen var ude med riven i betragtning af, at Venstre får knopper over hele kroppen, når talen falder på Naturnationalparker.

Jeg sidder som hele Byrådets repræsentant i Nationalparkbestyrelsen og repræsenterer derfor hele Byrådet og ikke kun Venstre

Else Marie Høgh

Else Marie Høgh siger, at der en god forklaring på, hvorfor hun nikkede tavst ja til formandens høringssvar.


»Jeg sidder som hele Byrådets repræsentant i Nationalparkbestyrelsen og repræsenterer derfor hele Byrådet og ikke kun Venstre,» understreger Else Marie Høgh.

»Jeg rådførte mig først med min gruppeformand (Claus Wistoft, red.), fordi jeg var lidt i tvivl om, hvordan jeg skulle forholde mig til sagen, da vi hverken i Nationalparkbestyrelsen eller i Byrådet havde haft mulighed for at drøfte emnet, fordi der jo skulle indgives svar midt sommerferien til Miljøminister Lea Wermelin.«

Else Marie Høgh siger, at hun grundet den korte tidsfrist og omstændighederne i øvrigt valgte at se positivt på en Naturnationalpark i Mols Bjerge.

»Jeg havde en tro på, at vi ville blive inddraget yderligere, før den endelige udpegning kommer. Det viser sig så desværre ikke at være tilfældet, og det er beklageligt,« siger Else Marie Høgh.

Rød-blå skillelinje

På vælgermødet I Knebel blev samtlige ni partier konfronteret med spørgsmålet om ja eller nej til Naturnationalparker i Mols Bjerge.

Enhedslisten, Alternativet, SF og Socialdemokratiet bakker om Naturnationalparker. Der er forskelle i argumenterne og ønskerne, men det drejer sig kun om nuancer.

Venstre, Konservative Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige er alle lodrette modstandere, og det samme er overraskende nok også Det radikale Venstre.

Partiets repræsentant i panelet, Kari Baklund, Femmøller, sagde med et smil: »Vi er for Naturnationalparker, men bare ikke i Nationalparken.«

Kari Baklund lod forstå, at omstændighederne taget i betragtning i Nationalparken ikke lige nu er til Naturnationalparker.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.