Pernille Vermund klar til lørdagsstunt i Nationalparken

Mols Bjerge er også blevet en magnet for ledende folketingspolitikere, der her ser en mulighed for at få hul igennem til all mulige medieplatforme.

Artiklens øverste billede
Pernille Vermund, leder af Nye Borgerlige, fotograferet på sit kontor på Christiansborg. Det forlader hun i lørdag for at drage til Nationalpark Mols Bjerge.

En potentiel naturnationalpark i Nationalpark Mols Bjerge har bragt sindene i kog i valgkampen frem mod kommunalvalget 16. november.

Samtlige blå partier i Syddjurs har meldt pas på en naturnationalpark, også Det radikale Venstre, hvis Kari Baklunds udtalelse fra vælgermødet i Knebel står til troende.

Her sagde Kari Baklund, at Det radikale Venstre er for naturnationalparker som udgangspunkt, men ikke i hverken Kaløskovene og Nationalpark Mols Bjerge omstændighederne taget i betragtning.

Den megen fokus på Nationalpark Mols Bjerge det seneste års tid er naturligvis ikke gået Christiansborgs næse forbi, så denne kampplads skal selvfølgelig besøges af ledende MF’ere.

Lørdag klokken 15 er det Nye Borgerliges Pernille Vermunds tur. Hun parkerer ved Skov- og Naturstyrelsens Besøgscenter Øvre Strandkær..

Øvre Strandkær ejes af Miljøministeriet, og fra gården styres en del af det kvæg, som man næppe kan undgå at se på bakkerne i Mols Bjerge.

Med udgangspunkt i besøgscentret, kan alle skaffe sig et overblik over 10 års naturødelæggelse, misrøgt at dyrene og spærring af befolkningens adgang til den lokale natur og historiske lokaliteter, her under blokeringen af Den Italienske Sti, der er et historisk ikon i Mols Bjerge.

Bent Schouw, Nye Borgerlige, i pressemeddelelse

»10 års naturødelæggelse«

»I forlængelse af den folkelige modstand mod etablering af en naturnationalpark i Mols Bjerge, ønsker Pernille Vermund at se de områder, der vil blive ramt af en beslutning om at ændre dele af Nationalpark Mols Bjerge til en naturnationalpark,« skriver Nye Borgerlige Syddjurs ved spidskandidat Bent Schouw i en pressemeddelelse.

Herefter speeder han op for retorikken:

»Med udgangspunkt i besøgscentret, kan alle skaffe sig et overblik over 10 års naturødelæggelse, misrøgt at dyrene og spærring af befolkningens adgang til den lokale natur og historiske lokaliteter, her under blokeringen af Den Italienske Sti, der er et historisk ikon i Mols Bjerge.«

For at afslutte med dette barske fait accompli:

»Det er et håb, at man kan finde og besigtige de sultende heste, der nu går en benhård vinter i møde, en vinter ikke alle vil overleve.«

Den Italienske Sti fører til Femmøller by, og har været brugt i mere end 100 år. Det sydlandske navn menes at være opstået, fordi de første feriegæster i området mente, at landskabet var meget italiensk.Læs også

Del artiklen