Michael Stegger Jensen bakker op om klimakrav

Den nyvalgte Syddjurs borgmester har sammen med otte ny- eller genvalgte borgmestre fra Socialdemokratiet svaret ja til at arbejde for Klimakoalitionens klimakrav på hjemmesiden detsidstevalg.dk.

Artiklens øverste billede
Den kommende borgmester i Syddjurs, Michael Stegger Jensen er en af de 9 socialdemokratiske borgmestre, der har svaret ja til at arbejde for Klimakoalitionens fire klimakrav.

Socialdemokratiet sikrede sig 39 borgmesterposter, og af dem har 9 givet vælgerne håndslag på at arbejde for fire konkrete forslag, der begrænser det kommunale CO2-aftryk, giver plads til mere vild natur, styrker lokaldemokratiet og sikrer grønne arbejdspladser.

På Klimakoalitionens hjemmeside detsidstevalg.dk har flere end 1.850 kandidater til det overståede KV21 tilsluttet sig Klimakoalitionens fire klimakrav, og nu er 13 af dem så blevet valgt som borgmestre, hvoraf 9 repræsenterer Socialdemokratiet.

Blandt de 9 borgmestre er nyvalgte Michael Stegger Jensen..

De otte øvrige er: Michael Vindfeldt fra Frederiksberg, Mette Amdisen fra Ishøj, Kasper Damgaard fra Glostrup, Tina Tving Stauning fra Frederikssund, Christina Krzyrosiak Hansen fra Holbæk, Michael Smed fra Vordingborg, Johannes Lundsfryd fra Middelfart og Henning Urban Dam fra Stevns.

Holder øje med borgmestrene

»“Vi er ekstremt glade for hver eneste af de næsten 2.000 ja’er, vi har fået fra handlekraftige byrådskandidater i hele landet, men glæden er naturligvis særligt stor over gruppen på 9 borgmestre fra landets største parti, som har lovet både os og vælgerne, at de vil arbejde for Klimakoalitionens forslag. Som den øverste politiske leder i kommunen har man som borgmester en unik mulighed for at tage nogle store og nødvendige skridt i den rigtige retning, og vi vil med stor forventning holde øje med deres arbejde for et grønnere Danmark,« udtaler Frederiks Sandby, der er sekretariatsleder i Klimabevægelsen, som er en af organisationerne i Klimakoalitionen i en pressemeddelelse.

Valgkampen har vist, at samtlige partier i Syddjurs har en grøn dagsorden, men at vandene skiller, når det for eksempel gælder holdningen til mere vild natur i form af en Naturnationalpark i Mols Bjerge.

Michael Stegger Jensens tilkendegivelse, som han har givet før valget, flugter fuldt med Socialdemokratiets valgprogram, og de holdninger som partiet har haft i det nuværende byråd.
Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen