Gunnar Sørensen siger farvel til byrådet og politik: "Jeg er ikke bitter"

Efter fire byrådsperioder er det slut for landmanden fra Mols. Det var kun ni personlige stemmer der skilte ham og partikollegaen Jens Bjørn Andersen, der også bor på Mols.

Artiklens øverste billede
Gunnar Sørensen (V) skal nu bruge mere tid på familien og gården i Vrinners.

Der er ikke sure miner hos venstremanden Gunnar Sørensen efter at kommunalvalget og vælgerne sender ham hjem til Vandgaarden i Vrinners til januar.

Han blev akkurat ikke valgt ind, da Jens Bjørn Andersen fik ni stemmer mere end ham og dermed fik det sidste mandat i Venstres kommende byrådsgruppe.

»Vælgerne bestemmer. Jeg er ikke bitter eller skuffet. Jeg har haft 20 gode år i politik,« siger den snart 66-årige landmand og nuværende formand for udvalget for erhverv og beskæftigelse, der helt grøn startede for 20 år siden i Ebeltoft Byråd og senere tog turen med i det sammenlagte Syddjurs byråd.

Fire Venstrefolk på Mols

Han erkender, at det måske har været ekstra svært i denne valgkamp, da der var hele fire Venstre-politikere fra Mols der stillede op.

»Jeg har nok ikke være for god til at komme ud og være synlig i hele kommunen. Jeg har altid været lokalt opstillet og har haft fødderne solidt plantet på Mols,« lyder det fra landmanden der har noteret sig, at det eneste sted at Venstre er gået frem, er på netop Mols.

»Det har måske også været ekstra svært, at man har siddet i byrådet i så mange år, så får man et godt billede af kommunens virkelighed. Og rigtig mange ting har en god forklaring,« siger han og uddyber:

»Det er svært at drive valgkamp, når man baserer den på fakta. Jeg står selvfølgelig til ansvar for min tid i byrådet. Men når man står udenfor og vil ind i byrådet, så er man ikke belastet af fakta og nogle tror, at alt kan gøres anderledes. Tro mig, hvis vi kunne det, så var det jo nok gjort,« lyder det uden omsvøb.

»Vi har et velsmurt jobcenter i dag. Det har jeg været med til at rette op. Og så har jeg været meget optaget af, at skoleeleverne var uddannelsesparate, når de gik ud af skolen. Her mener jeg, at vi er kommet godt med,« siger formanden for udvalget for erhverv og beskæftigelse om de resultater som han mener, han er mest stolt af.

Stiller ikke op igen

Siddende i sofaen i stuen på Vandgaarden har han det jo godt, mener han. Og så er der jo et par måneder tilbage i byrådet inden han stopper helt.

»Det bliver ikke til en tur mere om fire år. Jeg har været der. Og det organisatoriske arbejde i Venstres bagland er ikke lige mig. Nu vil jeg bruge min tid på min bedrift, på konen Mette, de voksne børn og børnebørnene. Det fortjener de.«

»Og så får vi nok også mere tid til at være i sommerhuset,« griner Gunnar Sørensen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen