KV21: Venstres tre fremtidshåb får noget at arbejde med

Christoffer Pedersen bliver ny formand for Udvalget for sundhed og ældre. Et politisk fikspunkt i det nye byråd, som den unge Venstre løve skal bevise, han kan manøvrere.

Artiklens øverste billede
Christoffer Pedersen skal være ny udvalgsformand for Udvalget for sundhed og ældre og er udset til at være manden som skal kunne levere på serviceniveau og medarbejdertilfredshed på det økonomisk tungeste område i det nye byråd. Pressefoto

Venstres kommende byrådsgruppe slikkede sårene torsdag aften efter kommunalvalget, hvor Venstre gik tilbage til at blive Byrådets næststørste parti efter Socialdemokratiet.

Partiet smed næsten 1.500 stemmer (6,1 procent). 5.741 (23,5 procent) vælgere stemte på Venstre, som også måtte se drømmen om at få Claus Wistoft tilbage i borgmesterstolen fortone sig på valgnatten, da Det Radikale Venstre valgte at pege på Socialdemokratiets Michael Stegger Jensen.

Claus Wistoft kunne med sine 2.636 stemmer som et plaster på såret glæde sig over, at han toppede listen over personlige stemmer.

Han fortsætter som gruppeformand og 1. viceborgmester i det nye byråd.

De tre unge håb

Venstre skal bruge de kommende fire år på et generationsskifte. Claus Wistoft meddelte på valgnatten, at han stopper i politik, når de fire år er gået, men han understregede også, at han sidder perioden ud »i respekt for det mandat, som vælgerne har givet ham.«

Trioen Riber Hog Anthonsen, Christoffer Pedersen og Jørgen Ivar Mikkelsen er de tre oplagte bud på en arvtager, og derfor er det interessant at se, hvilke opgaver de kommer til at bakse med i den kommende byrådsperiode.

Tre opgaver med tyngde var i spil: En plads i Økonomiudvalget sammen med Claus Wistoft, formandsposten i Udvalget for sundhed og ældre og formandsposten i Syddjurs Spildevand A/S, som Syddjurs Kommune ejer 100 procent.

Det magede sig således, at Riber Hog Anthonsen, nuværende formand for Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, følger med Claus Wistoft over i Økonomiudvalget.. Christoffer Pedersen takker af i Økonomiudvalget for at overtage formandsposten i Udvalget for sundhed og ældre, mens Jørgen Ivar Mikkelsen afløser Det Radikale Venstres Jan Kjær Madsen som formand for Syddjurs Spildevand A/S.

Selve generationsskiftet bliver det selvfølgelig op til Venstres partiforening at organisere, så medlemmerne suverænt kommer til at bestemme, hvem de vil pege på.

Det må forventes, at det første tilløb tages i 2022, så en ny borgmesterkandidat kan vælges på forårets generalforsamling i 2023.

Øvrige lunser

Venstres øvrige pladser i det nye byråd med sidegevinster får følgende ansigter:

  • Jørgen Ivar Mikkelsen: Næstformand i Udvalget for natur, teknik og miljø, medlem af Udvalget for plan, udvikling og erhverv
  • Marianne Kirkegaard: Medlem af Udvalget for kultur, fritid og landdistrikter, bestyrelsen i Kulturskolen Syddjurs, Skatteankenævnet
  • Henriette Quist Eriksen: Medlem af Udvalget for sundhed og ældre, Børn og Ungeudvalget
  • Jens Bjørn Andersen: Medlem af Udvalget for social og beskæftigelse, Syddjurs Spildevands bestyrelse, Reno Djurs bestyrelse
  • Riber Hog Anthonsen: Medlem af Udvalget for familier, børn og læring
  • Claus Wistoft: Midttrakfiks repræsentantskab, DUR, Ny Malt Fond

Gunnar Sørensen, der ikke blev genvalgt, bibeholder sin plads i Viden Djurs bestyrelse.

Hans Jørgensen, der heller ikke opnåede valg, bliver Venstres mand i Hegnsynet.

Der kunne nævnes yderligere en håndfuld poster, men de er af mere ubetydelig karakter.
Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen