KV21: Claus Wistoft genopstiller ikke om fire år

Der bliver ikke nogen femte gang for den tidligere Syddjurs borgmester.

Artiklens øverste billede
Fire år mere i Byrådet, så er et slut med lokalpolitik for Claus Wistoft. Foto: Lars Norman Thomsen

Claus Wistoft, 63, næste gang stopper ikke før tid, selv om valget ikke magede sig som han og Venstre havde håbet, men han er ikke med, når der i november 2025 er kommunalvalg igen.

Det sagde han på valgnatten, og han har siden gentaget det overfor Lokalavisen.

Den proces, der afgør, hvem der skal afløse som borgmesterkandidat, går stille og roligt i gang efter nytår, og det bliver helt uden optræk til panik rent tidsmæssigt..

»Det er naturligvis Venstres partiforening, der skal forestå opgaven med at finde en ny borgmesterkandidat for Venstre, men jeg vil hjælpe alt det jeg kan med at sikre et fint generationsskifte,« siger Claus Wistoft.

Startede i Norddjurs

Claus Wistoft startede egentlig som kandidat for Venstre i Norddjurs i 2005, mens han endnu ejede og drev gården Søholm i Kolindsund lige på kanten af kommunegrænsen.

Han fuldførte ikke hele perioden i Norddjurs, fordi han flyttede til Kolind i Syddjurs Kommune undervejs.

Hermed var vejen banet for, at han kunne afløse tidligere Rosenholm borgmester Richard Volander som Venstres borgmesterkandidat i Syddjurs.

Som sådan opstillede han ved begge de højdramatiske valg i 2009 og 2013. Anden gang var lykkens gang, og Claus Wistoft var Syddjurs borgmester i perioden 2014-2017.

Trods et flot valgresultat i 2017 både til Venstre og Wistoft, måtte han aflevere borgmesterkæden i 2018 til Socialdemokratiets Ole Bollesen.

Det spillede heller ikke helt for Claus Wistoft, der stammer fra Kerteminde, ved tirsdagens valg trods det, at han igen fik flest personlige stemmer af samtlige.

Tre gode gode bud på en afløser er: Christoffer Pedersen, Riber Hog Anthonsen og Jørgen Ivar Mikkelsen.

En af de ting, som Claus Wistoft vil være med til at sikre i forbindelse med generationsskiftet, bliver at give afløseren både tid, rum og maksimal indflydelse til at være velforberedt og markedsført inden næse valg.

Claus Wistoft har flere gange understreget, at han ikke løber af plads midt i en kommende byrådsperiode.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen