Ungespot: Venstrefløjen kæmper for Byparken i Rønde

Enhedslisten, SF og Alternativet smider et ændringsforslag på bordet til onsdagens byrådsmøde, hvor trioen fastholder, at det forkætrede Ungespot skal placeres i Byparken i Rønde med henvisning til, at det er de unges ønske.

Artiklens øverste billede
Et Ungespot i Byparken i Rønde har været heftigt debatteret i denne byrådsperiode. Her diskuterer borgmester Ole Bollesen (tv) med to repræsentanter for naboerne, Pia Marcussen og Eydfinn Heinesen. Foto: Lars Norman Thomsen

Placeringen af to Ungespots i henholdsvis Rønde og Hornslet har været en af langgaberne i denne byrådsperiode, hvor forvaltning, politikere og borgere har brugt masser af tid og krudt på at udarbejde forslag, indkalde til borgermøder og foreslå alternativer.

Mandag blev et Ungespot indviet på et område nær Hornslet Hallen med en parkourbane som et store hit. Pressen var ikke inviteret, men det forlyder, at det nye Spot blev behørigt velsignet af repræsentanter fra PUK-udvalget, SSP Koordinator Heine Skovbak Iversen m.fl. plus tæt på de 50 unge.

På onsdagens byrådsmøde handler det om placeringen i Rønde.

Der ligger en anbefaling fra et flertal i PUK-udvalget, at man forbigår Byparken af hensyn til primært naboerne som har været i offensiven lige fra start med protester, da ønsket om at placere et Ungespot her blev sået.

I stedet foreslår flertallet i PUK-udvalget en placering ved Rønde Idrætscenter i tilknytning til Distrikt X, som tidligere på året kunne indvie lokaler her.

Det særlige ved en placering ved Distrikt X er, at der så er et helårstilbud til de unge, fordi Ungespottet kan benyttes til udendørs ophold om sommeren, mens vinteren kan tilbringes indendørs i Distrikt X’ lokaler.

De unge er åbne over for placeringen ved Rønde Idrætscenter, men de vurderer, at der altid vil være unge, som vil opsøge Byparken, fordi den ligger centralt i forhold til transport, indkøb og flere af uddannelsesinstitutionerne.

Hvem ’De unge’ er, fremgår ikke af dagsordenen? Om der er tale om en homogen gruppe fra hele kommunen bliver man ikke klog på?

Der har været en årelang inddragende proces med de unge, hvor der entydigt er peget på en placering af et ungespot i Byparken. Ved en placering bag hallen tilsidesætter man de unges ønske, og man gør intet for at imødekomme naboklagerne om støj fra amfiscenen i Byparken

Ordlyden i ændringsforslaget fra SF, Enhedslisten og Alternativet

Venstrefløjen fastholder

I PUK-udvalget fastholdt SFs benjamin Morten Siig Henriksen, at Ungespottet skulle placeres i Byparken, og da sagen blev endevendt i Økonomiudvalget tog SF’s Kirstine Bille ligeledes forbehold.

SF kæmper kampen til sidste fløjt, og sammen med Enhedslisten og Alternativet stiller partiet et ændringsforslag til byrådsmødet, som lyder:

»Ungespottet placeres i Byparken.

Begrundelse:

Der har været en årelang inddragende proces med de unge, hvor der entydigt er peget på en placering af et ungespot i Byparken. Ved en placering bag hallen tilsidesætter man de unges ønske, og man gør intet for at imødekomme naboklagerne om støj fra amfiscenen i Byparken.«

De tre partier repræsenterer seks ud af byrådets 27 mandater. Derfor er det på forhånd svært at øje et flertal for venstrefløjens forslag, men der er før foretaget politiske kovendinger i sidste øjeblik.

Det sidste mobile subjekt er ikke født endnu.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen