Politisk flertal i det nyvalgte byråd imod Naturnationalparker i Syddjurs

Et flertal af partier rækkende fra Det Radikale Venstre til Nye Borgerlige gør i en skrivelse til miljøminister opmærksom på, at de er imod Naturnationalparker i Syddjurs.

Artiklens øverste billede
Jørgen Ivar Brus Mikkelsen (V) gør i et brev til Miljøministeren på vegne af fire borgerlige partier opmærksom på, at der i det nye byråd ikke er flertal for Naturnationalparker i Syddjurs. Pressefoto

I det nuværende byråd har Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Alternativet nikket ja til planerne om en mulig Naturnationalpark i Mols Bjerge.

De fire partier repræsenterer i alt 14 mandater og dermed et flertal.

I det kommende byråd er der derimod ikke flertal for Naturnationalparker i Syddjurs.

Alternativet opnåede ikke stemmer nok til, at en stærk fortaler som Mette Foged kan fortsætte sit politiske virke efter årsskiftet.

Med Radikale Venstres udmelding om, at man synes Naturnationalparker bestemt er en glimrende ting, bare ikke i Syddjurs, som Kari Baklund udlagde det på vælgermødet i Knebel forud for KV21, er der nu et flertal bestående af Radikale Venstre, Nye Borgerlige, Venstre og Konservative, i alt 14 mandater, som er imod Naturnationalparker på det sydlige Djursland.

Det Radikale Venstre har i det nye byråd en ambition om at være det blå islæt i forhandlinger med rød blok (Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten) og det røde islæt, når de forhandler med blå blok (Venstre, Konservative og Nye Borgerlige) har Kari Baklund formuleret det.

Vi er opsatte på at udvikle vores Nationalpark og mener ikke, at en udpegning af hverken Mols Bjerge eller Kaløskovene til natur-nationalpark vil være proportionalt ift andre hensyn, som vi ønsker at prioritere.

Jørgen Ivar Brus Mikkelsen (V)

Brev til ministeren

At flertallet er skiftet gør de nævnte partier opmærksom på i et fælles brev til Miljøminister Lea Wermelin. Forfatteren er Venstres Jørgen Ivar Brus Mikkelsen, og han skærer de nye politiske forhold ud i pap:

»Vi har tidligere skrevet til dig omkring vores betænkelighed ved de foreslåede natur-nationalparker i Syddjurs Kommune. Ved det netop overståede KV21 sammensatte vælgerne i Syddjurs et byråd, hvor der pr 1/1 2022 er et flertal imod de foreslåede natur-nationalparker. Partierne gav under valgkampen udtryk for deres respektive holdninger til natur-nationalparker. Borgerne i Syddjurs har gjort deres indflydelse gældende; der skal være større fokus på lokal opbakning, og et flertal siger således ”nej tak” til naturnationalparker i Syddjurs.«

»Medunderskrevne partier anerkender behovet for øget biodiversitet i vores natur. Vi ønsker at arbejde målrettet med forbedringer af naturen i regi af Nationalpark Mols Bjerge samt det lokalt etablerede Samarbejdsforum Mols Bjerge. Vi er opsatte på at udvikle vores Nationalpark og mener ikke, at en udpegning af hverken Mols Bjerge eller Kaløskovene til natur-nationalpark vil være proportionalt ift andre hensyn, som vi ønsker at prioritere. Først og fremmest handler det om lokal opbakning og lokalt ejerskab. Uden det – ingen succes.«


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.