Borgmester Bollesen kommer op at hænge med andre tidligere borgmestre

Den blå farve dominerer i Magda Høghs portræt af Syddjurs borgmester Ole Bollesen, som blev afsløret i sidste uge ved en reception på Rådhuset i Ebeltoft.

Artiklens øverste billede
Ole Bollesen har selv valgt kunstneren Magda Høgh til at male sit portræt. Foto: Lars Norman Thomsen

Kort før solopgang og lige efter solnedgang bliver lyset på himlen noget ganske særligt. Fænomenet kaldes den blå time. Måske er det derfor, at Mols kunstneren Magda Høgh har den blå farve som gennemgående i sit portræt af snart forhenværende Syddjurs borgmester Ole Bollesen (S), der blev afsløret på Rådhuset i Ebeltoft ved en reception forud for sidste uges byrådsmøde.

Både borgmester og kunstner bor på Mols, ikke så langt fra hinanden, og Ole Bollesen var da heller ikke i tvivl, da han skulle vælge kunstner efter at have fået et oplæg fra forvaltningen til potentielle malere.

Det afslørede han ved receptionen, hvor han selvfølgelig fik at høre for den blå farve, men også kækt noterede, at kunstneren havde trukket en rød linje til venstre i sit værk.

Linjen refererer til hovedpersonens partiforhold, bemærkede Magda Høgh i sin tale.

Ole Bollesen var meget tilfreds med resultatet og særligt glad for det blik, hans portræt har ud mod verden. Et blik, sagde han i sin tale, fast rettet mod en god kurs for Syddjurs Kommune.

Jens Otto Krag

På Christiansborg kan man se alle statsministre siden Erik Scavenius portrætteret. Også Johannes Hofmeisters portræt af Ole Bollesens partifælle, Jens Otto Krag. Billedet er malet foran Jens Otto Krag og Helle Virkners elskede sommerhus i Lille Skiveren på vestkysten mellem Hirtshals og Skagen, hvor Johannes Hofmeister ofte kom forbi, fordi han boede i nærheden.

Lokalavisen spurgte Magda Høgh ved receptionen, om hun kendte til Krag portrættet, og det bekræftede hun. Hun afslørede også, at hun var meget begejstret for netop dette portræt

Associationen til portrættet af den tidligere statsminister er også til at få øje på i Magda Høghs portræt af Ole Bollesen.

Et portræt skal ligne, men hvad betyder det? Enhver person er meget kompleks, og har alle mulige ansigter og udtryk. Så er det at finde den side af personen, som det skal ligne.

Det gjorde Magda Høgh fint udtryk for i sin tale.

Ligesom Hofmeisters portræt af Krag er helt åben for fortolkninger, gælder det samme Magda Høghs af Ole Bollesen.

Mens førstnævnte har fanget Knudemanden Krag med et nærmest udslukt ansigt, som viser en mand, der blev ædt op af politik og aldrig fandt melodien i årene efter sin afgang 3. oktober 1972 og til han døde på en varm junidag i Skiveren efter aftenen forinden at have fejret sin søns 18 års fødselsdag, er der anderledes udsyn og en tro på fremtidens i Magda Høghs læsning af Ole Bollesen

Han er fortsat i fin form og glæder sig til fremtiden, og de ting han skal nå.

15 borgmestre

Portrættet af Ole Bollesen bliver på et senere tidspunkt hængt op på samme væg som forgængerne Claus Wistoft, Kirstine Bille og Vilfred Friborg Hansen.

Traditionen med borgmester-portrætter går tilbage til de tidligere Midtdjurs og Ebeltoft Kommuner. Byrådet besluttede i 2014 at videreføre traditionen med portrætmalerier og vedtog samtidig en ensretning ift. portrætternes størrelse

Ole Bollesen bliver den 15. borgmester, der kommer op at hænge.

Portrætterne af to af forgængerne, tidligere Midtdjurs borgmester Kim Dalgaard Poulsen (V) (2001-2006) og tidligere Ebeltoft borgmester, afdøde Birthe Boje Schaumann (V) (1998), har også Magda Høghs signatur.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.