Hjemmehjælp: 50 minutter hver 14. dag

Syddjurs Kommune har nu bevilget hjemmehjælp til Vrinners parret Svend Erik Pedersen og frue. Det er det ældre ægtepar meget taknemmelige over.

Artiklens øverste billede
Udvalgsformand Jan Fischer (tv.) er tilfreds med, at 82-årige Svend Erik Pedersen, Vrinners, og hans blinde hustru nu får hjemmehjælp fra Syddjurs Kommune - 50 minutter hver 14. dag. Foto: Lars Norman Thomsen

Svend Erik Pedersen, 82, fra Vrinners var mødt frem i A-Huset i Rønde før kommunalvalget i november for at hilse på sin partifælle, statsminister Mette Frederiksen.

Da der kort blev lejlighed til at stille spørgsmål til Statsministeren, før hun drog videre med sit følge, markerede Svend Erik Pedersen:

»Synes du, det er okay, at jeg ikke kan få lidt hjælp fra Syddjurs Kommune. Min kone fylder snart 82, hun er næsten blind og skal hjælpes meget i hverdagen,« spurgte Svend Erik Pedersen Danmarks Statsminister.

Mette Frederiksen undlod selvfølgelig at gå ind i en nærmere sagsbehandling, men hun udtrykte stor forståelse for Svend Erik Pedersens situation.

»Du har betalt din skat gennem et langt liv, og nu hvor din kone så er blevet næsten blind, vil du gerne have lidt hjælp fra kommunen til at støvsuge og den slags. Det kan jeg godt forstå, at du undrer dig over, at du ikke kan få. Jeg håber, der er nogle som kan hjælpe dig,« svarede Statsministeren.

Utilfreds Fischer

Da Adresseavisen efterfølgende talte med formand for Udvalget for sundhed, ældre og social, Jan Fischer (S), som også deltog i seancen med statsministeren, forklarede han, at han udmærket kendte Svend Erik Pedersen og til hans situation.

»Jeg hørte første gang om det på et cafémøde, vi holdt i september i Socialdemokratiet, hvor Svend Erik deltog. Jeg tog derfor fat i vores ældrechef for at få en forklaring og bad hende sørge for, at der blev taget kontakt til Svend Erik og hans kone Grethe.«

Herefter kom der skred i tingene, og ægteparret fik besøg af venlig dame fra Syddjurs Kommune, fortæller Svend Erik Pedersen.

Jeg undrer mig over, at der ikke er bevilget mere, men det her er trods alt en start, så må vi se, om det rækker.

Svend Erik Pedersen

Hver 14. dag

»Jeg kan fortælle dig, at vi er blevet bevilget hjemmehjælp. 50 minutter hver 14. dag. Det skal så også siges, vi fik en ualmindelig sød dame. det lod til at hun vil komme her vedvarende, dog ikke i ferietiden. Det er vi jo meget forstående overfor,« skrev en glad Svend Erik Pedersen forleden i en mail til Lokalavisen.

Snart forhenværende udvalgsformand Jan Fischer er tilfreds med, at Svend Erik Pedersen og hans hustru har fået bevilget hjemmehjælp.

»Jeg undrer mig over, at der ikke er bevilget mere, men det her er trods alt en start, så må vi se, om det rækker. Hvis Svend Erik er glad og tilfreds, så er jeg det også,« siger Jan Fischer.

Fik blodprop

Ægteparret Grethe og Svend Erik Pedersen har boet i deres hus i Vrinners i 56 år.

Tidligere i år fik Svend Erik Pedersens hustru en blodprop, men ved gode venners snarrådige hjælp kom hun afsted tidsnok på hospitalet.

»Min kone er næsten blind, og hendes syn bliver ikke bedre. Det er hårdt at skulle hjælpe hende med det meste hver dag. Derfor håbede jeg at kunne få tildelt lidt hjælp fra kommunen, men da jeg ringede til en medarbejder, fik jeg at vide, at når jeg selv var i stand til at hjælpe min kone, så gik det nok,« fortalte en synlig berørt Svend Erik Pedersen efter mødet med statsministeren.

Ægteparret har overvejet at flytte til en mindre lejlighed, men det er hårdt at skulle sige farvel til den bopæl, som har været rammen om deres samliv i 56 år, erkender Svend Erik Pedersen.

Han blev uddannet tømrer i de unge år, før han senere kom til at arbejde i Postvæsenet. Det gjorde han frem til, at han kunne gå på efterløn.

Læs også

Del artiklen