Christian Haubuf ikke sat i skammekrogen hos Socialdemokratiet

Socialdemokratiets formand for partiforeningen Ebeltoft og Omegn, Rene Sørensen, afviser, at Christian Haubuf er et tema, når bestyrelsen i denne uge mødes for at evaluere kommunalvalget.

Artiklens øverste billede
Christian Haubufs (th).fremtid i Socialdemokratiet er ikke til diskussion, understreger formand for partiforeningen i Ebeltoft og omegen, Rene Sørensen.. Haubuf er fortid i byrådssammenhæng de næste fire år, det samme er Michael Mikkelsen (tv.) Han genopstillede ikke. Foto: Lars Norman Thomsen

»Det kan godt være, at du har hørt noget på vandrørene om Christian Haubufs fremtid hos Socialdemokratiet, men jeg kan klart afvise, at det er et tema, når vi mødes inden jul i bestyrelsen for Socialdemokratiet i Ebeltoft og Omegn for at diskutere vores indsats og resultat ved kommunalvalget,« lyder det fra Rene Sørensen, som i efteråret overtog formandsposten for Ebeltoft afdelingen efter netop Christian Haubuf i kølvandet på, at Haubuf pakkede sammen politisk efter beskyldningerne mod ham fra en række kvinder for sexchikane, mens han var leder for dem i Margrethebørnehaven i Pindstrup.

Christian Haubuf sagde prompte farvel til Byrådet, hvor et flertal bevilgede ham sygeorlov for resten af den byrådsperiode som slutter ved årsskiftet.

Samtidig understregede Christian Haubuf selv, at han trak sit kandidatur til kommunalvalget vel vidende, at han ikke kun nå at blive slettet fra stemmesedlen.

I valgkampens slutfase viste det sig imidlertid, at støtter til Christian Haubuf delte valgbrochurer ud for ham i den tidligere Ebeltoft Kommune.

Et tiltag, som Christian Haubuf selv afviste, at han havde noget med at gøre, men på de indre linjer i Socialdemokratiet vakte det både undren og harme.

Christian Haubuf opnåede - trods sit fravær - 141 personlige stemmer, og det har givet ham pladsen som tredje suppleant til byrådsgruppen.

Det er kun Christian Haubufs medlemsforening, der kan tage stilling til hans fremtid og fortsatte medlemskab. Det står at læse i partiets vedtægter, men med Rene Sørensens klare udmelding bliver det ikke et tema - heller ikke på generalforsamlingen i februar.

Vigtigere ting

Rene Sørensen, 61, der selv har en fortid som byrådsmedlem i den gamle Galten Kommune, understreger overfor Lokalavisen, at det planlagte bestyrelsesmøde primært skal omhandle kommunalvalget og ikke mindst fraværet af en socialdemokratisk repræsentant fra Ebeltoft i det nye byråd.

»Det er et problem, at vi i kommunens største by ikke kan samle stemmer nok til at få en socialdemokrat valgt ind i byrådet, og i det hele taget er Ebeltoft i forhold til sin størrelse ikke vildt repræsenteret i det nye byråd,« siger Rene Sørensen.

Han flyttede selv til Ebeltoft for 5-6 år siden og har ikke fortrudt det en tøddel.

»Jeg synes, Ebeltoft er en skøn by på alle måder.«

Vi fik borgmesterposten til Michael Stegger Jensen, og det var yderst vigtigt. Jeg har store forventninger til, at det bliver godt. Det kostede så lidt i form af manglende formandsposter i de stående udvalg, men overordnet set bør vi være tilfredse.

Rene Sørensen

Derfor er han heller ikke til sinds at lade partiforeningen smelte sammen med den socialdemokratiske partiforening i Syddjurs Vest, der dækker de tre tidligere kommuner: Rønde, Rosenholm og Midtdjurs.

»Man kan da godt argumentere for, at det er bøvlet med tre foreninger, to lokalforeninger og en fællesledelse, fordi det giver mange møder, hvor vi mødes på kryds og tværs, men jeg tror ikke på, at det vil styrke Socialdemokratiet, at vi samler alt under en hat.«

»Du har selv skrevet i en udmærket leder om positiv sognepolitik, at hovedparten af borgerne kerer sig primært om deres lokalområde, og det er jeg fuldstændig enig i. Derfor er jeg også fortsat tilhænger af, at vi bevarer vores lokale partiforening, men derfor kan vi da sagtens diskutere, om vi kan gøre nogle ting smartere, så vi ikke møder os ihjel.«

Generationsskifte nødvendigt

Rene Sørensen ser det største problem som manglen på politiske arvtagere i Ebeltoft.

»Vi er jo en samling lidt ældre, der udgør partiforeningens bestyrelse. Mange har været med i en lang årrække, så vi savner i den grad også fornyelse, og især da unge som har lyst til at gøre en indsats i lokalpolitik. Det bliver et afgørende tema for os på evalueringsmødet, fordi det er helt afgørende for, at vi får valgt en socialdemokrat fra Ebeltoft ind i byrådet om fire år.«

Rene Sørensen, der er formand frem til generalforsamlingen - hvad der herefter skal ske, er der ikke en afklaring på her og nu - er ellers yderst tilfreds med Socialdemokratiets indsats generelt i valgkampen.

»Vi fik borgmesterposten til Michael Stegger Jensen, og det var yderst vigtigt. Jeg har store forventninger til, at det bliver godt. Det kostede så lidt i form af manglende formandsposter i de stående udvalg, men overordnet set bør vi være tilfredse.«


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.