Debat: Christian Haubuf svigtede sin partiforening under valgkampen - skuffende

Artiklens øverste billede
Linda Brask (S), kandidat til KV21 - medlem af den socialdemokratiske partiforening i Ebeltoft og Omegn.. Pressefoto

»Adresseadvisen bragte i sidste uge et interview med Christian Haubuf om kommunalvalget, der jo som bekendt fandt sted den 16. november 2021.

Christian Haubuf synes, det er meget skuffende, at Ebeltoft ikke fik en socialdemokrat valgt ind i det nye byråd. Deri kan jeg kun erklære mig enigi, men Christian Haubuf er ikke selv uden skyld heri.

Christian Haubuf kunne have valgt at støtte de lokale kandidater, og en aktiv støtte fra hans side kunne have bevirket, at vi var blevet repræsenteret med en kandidat fra Ebeltoft.

Christian Haubuf trak sit kandidatur i oktober måned i forbindelse med en sag om krænkende adfærd. Han meddelte, at han ikke ønskede, at det skulle gå ud over hans valgkamp, og ej heller at det skulle skade partiets valgkamp. I sagens natur ville Christian Haubuf derfor ikke føre valgkamp. Det viste sig mildt sagt at være en sandhed med modifikationer. Christian Haubufs valgfoldere var efterfølgende at finde i mange postkasser, både i Ebeltoft, ligesom der også var målrettede foldere til byen Tirstrup. Flere har iagttaget hans hjælpere i Ebeltoft og Omegn.

På selv valgdagen lagde Christian Haubuf et opslag op på sin facebookprofil. I opslaget takker han dem, der har bidraget til hans valgkamp, og hermed tilkendegiver Christian Haubuf, at han har ført valgkamp.

Jeg var lokal kandidat for Socialdemokratiet i Ebeltoft, og der var flere vælgere der spurgte mig og andre, hvad det var der foregik omkring Christian Haubuf. Vi følte os mildest talt også forvirrede, for hvad kunne vi andet end at svare, at Christian Haubuf havde trukket sit kandidatur.

Strategien var, at der burde kunne indvælges to kandidater fra Socialdemokratiet i Ebeltoft. Eftersom Christian Haubuf trak sit kandidatur, var ambitionen nu reduceret til at få én kandidat valgt.

Christian Haubuf kunne have valgt at støtte de lokale kandidater, og en aktiv støtte fra hans side kunne have bevirket, at vi var blevet repræsenteret med en kandidat fra Ebeltoft. Det var skuffende at opleve den gamle partiformand på den måde svigte partiforeningen i så afgørende et øjeblik.«

Læs også

Del artiklen