Lokal DF formand ikke i tvivl om Morten Messerschmidt

Ebba Grethe Møgelvang, formand for Dansk Folkeparti i Syddjurs, føler sig sikker på, at Morten Messerschmidt er den eneste som magter at genrejse Dansk Folkeparti. De øvrige tre kandidater magter ikke opgaven, vurderer hun.

Artiklens øverste billede
Lokalformand Ebba Grethe Møgelvang kan kun se Morten Messerschmidt som ny partiformand, fordi han er den eneste af de fire formandskandidater som kan genrejse Dansk Folkeparti efter Møgelvangs opfattelse. Foto: Lars Norman Thomsen

De tilbageværende medlemmer af et vingeskudt Dansk Folkeparti mødes 23. januar i Herning Kongrescenter for at vælge ny partiformand efter Kristian Thulesen Dahl.

Tidligere himmelstormer Kristian Thulesen Dahl erkendte efter et stemmemæssigt mareridt ved kommunalvalget i november 2021, at hans tid som formand var forbi.

Ebba Grethe Møgelvang, formand for Dansk Folkeparti Syddjurs, fik også vælgernes kniv ved kommunalvalget, hvor hun var spidskandidat.

Blot 708 stemmer opnåede DF’erne. 178 vælgere stemte personligt på Møgelvang. Resultat: nul mandater.

Ved valget i 2017 opnåede Dansk Folkeparti 2.069 stemmer og tre mandater, så den nationale deroute slog også igennem i Syddjurs.

Jeg ser Morten, som den eneste, der sammen med baglandet kan genrejse partiet til sit gamle niveau

Ebba Grethe Møgelvang

Messerschmidt er håbet

Efter at have sundet sig har en kamplysten Ebba Grethe Møgelvang genfundet motivationen, selvom partiets tidligere storhed unægteligt er krakeleret.

Spilfordeleren i Syddjurs klynger sig til håbet om, at Morten Messerschmidt vinder formandsvalget sikkert over de tre øvrige kandidater, tidligere folketingsmedlem Merete Dea Larsen, tidligere folketingsmedlem og nuværende medlem af hovedbestyrelsen Martin Henriksen og den tidligere Stenvad dreng Erik Høgh-Sørensen, som ved kommunalvalget blev valgt ind i Hjørring Byråd.

Medlemmer, der ønskede at stille op som partiformand, skulle senest melde sig klar 7. januar 2022. Her skulle kandidaterne også kunne præsentere et tilstrækkeligt antal stillere i partiet.

»Jeg er stiller for Morten Messershmidt og stemmer naturligvis også på ham,« siger Ebba Grethe Møgelvang.

»Jeg ser Morten, som den eneste, der sammen med baglandet kan genrejse partiet til sit gamle niveau. Morten har respekt for det arbejde, som vi laver ude i lokalområderne og er fortaler for, at hver af de ti storkredse i landet hver skal have en repræsentant i partiets hovedbestyrelse.«

»Vigtigst, så kan Morten sætte en politisk retning, og han har talegaverne i orden.«

- Morten Messerschmidt har fortsat en uafsluttet sag om svindel med EU-midler og dokumentfalsk hængende over sig, selv om Østre Landsret kendte dommeren, der i Byretten idømte Messerschmidt seks måneders betinget fængsel, for inhabil?

»Det ændrer ikke på, at jeg stemmer på Morten Messerschmidt. Han og Peter Kofod stiller op i et makkerskab, så Peter skal tage over som partiformand, hvis ankesagen betyder, at Morten Messerschmidt bliver dømt og efterfølgende findes uværdig til at sidde i Folketinget.«

»Jeg har en formodning om, at Morten bliver frikendt. Jeg ved, der er kommet nye beviser frem, som taler til Mortens fordel.«

- Hvem af de tre andre formandskandidater finder du mest spiselig, hvis det ikke bliver Messerschmidt?

»Ingen af dem. De vil ikke kunne hverken genrejse eller samle partiet. Det kan kun Morten, og jeg håber efter formandsvalget, at alle nu klapper hesten og koncentrerer sig om at bruge tiden på at snakke politik. Vi kan ikke bruge gammelt nag til noget overhovedet, hvis Dansk Folkeparti skal have en fremtid.«

10 delegerede

Partiforeningen i Syddjurs har mulighed for at stille med 10 delegerede i Herning Kongrescenter. Ebba Grethe Møgelvang er som formand født til at være delegeret, men hun har endnu ikke overblik, hvor mange der følger med hende til Herning.

Som formand tæller hun ikke med i lokalforeningens antal delegerede.

»Jeg har snakket med 3-4 stykker, der ville melde sig til inden deadline., men der kan sagtens komme flere fra Syddjurs.«

Lokalforeninger kan sende samme antal delegerede som ved årsmødet 2021. Dvs på baggrund af medlemstallet 31.12.2020.

Hvis der er flere tilmeldinger end lokalforeningen har delegerede, vil lokalformanden blive kontaktet af Dansk Folkepartis sekretariat. Så skal lokalbestyrelsen vælge hvem af de tilmeldte, der skal være lokalforeningens delegerede. De øvrige kommer med som gæster uden stemmeret.

For at have stemmeret skal man have været medlem i mindst 4 måneder.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen