V-kasserer: »Jeg nærstuderer hvert eneste bilag«

Carsten Kløcher, mangeårig kasserer i Venstres partiforening i Syddjurs, er meget striks med, at samtlige bilag i partistøtteregnskabet holder vand.

Artiklens øverste billede
Forsiden af det dokument, som alle partier skal udfylde, hvis de søger om partistøtte. Kilde: Syddjurs Kommune

»Jeg så godt indslaget med Tommy Bøgehøj, og jeg må da indrømme, at jeg undrede mig meget over hans udtalelser,« lyder det fra Carsten Kløcher, Kolind, kasserer i en årrække hos Venstre i Syddjurs, som nu har en partiforening, der dækker hele kommunen.

Selv mener han, at reglerne for at få udbetalt partistøtte er klokkeklare, og han har det okay med, at pengene skal bruges indenfor det enkelte regnskabsår.

»Alle kan gå på Syddjurs Kommunes hjemmeside og skrive ’partistøtte’ i søgefeltet. Så popper der et dokument op med en masse rubrikker, som vi som parti skal udfylde, når vi ansøger årligt om partistøtte. Der er ikke levnet noget til tilfældighederne,« understreger Venstres kasserer.Alle kan gå på Syddjurs Kommunes hjemmeside og skrive ’partistøtte’ i søgefeltet. Så popper der et dokument op med en masse rubrikker, som vi som parti skal udfylde, når vi ansøger årligt om partistøtte

Carsten Kløcher

To regneark

Carsten Kløcher har to regneark i gang på computeren. Et med Venstres totalregnskab, og et, der viser stillingen i partistøtteregnskabet, som selvfølgelig er en del af totalregnskabet.

»Jeg er meget nøje med at kigge på alle bilag, som kan indgå i støtteregnskabet, og det har jeg også indskærpet overfor vores kandidater og bestyrelse. Alt bliver gennemgået møjsommeligt.«

Venstres lokalforeninger har tidligere fået indskærpet fra partiets landskontor, at der skal holdes meget stram justits med forbruget af partistøtte..

»Det blev vi for nogle år siden, da der var nogle sager oppe i pressen. (Bl.a. med det tidligere lokale V-folketingsmedlem Britt Bager, red.). Vi fik at vide, at den slags skulle vi undgå fremover, og selvfølgelig skal vi det.«

På side 3 i dokumentet er det udførligt beskrevet, hvordan ansøgningen skal laves. Kilde: Syddjurs Kommune

Betyder megetCarsten Kløcher vil ikke tage stilling til, om det er en offentlig opgave at støtte partierne med årlige penge, men han vedgår gerne, at for Venstre lokalt i Syddjurs betyder det årlige beløb meget.

Tallenes tale er til at forstå.

Selv om Venstre fik et gok i nødden ved KV21 og ikke længere er Byrådets største parti målt på antal stemmer - det er Socialdemokratiet - så vanker der de næste fire år 5.743 stemmer x 7,75 kr/stemme = 44.508,50 kroner årligt.

I de forgange fire år har beløbet været 7.238 stemmer x 7,50 kr/stemme (2020 sats) = 54.285 kroner årligt.

»Det kan bestemt mærkes i vores budgetter, at vi har et beløb i denne størrelsesorden at gøre godt med,« indrømmer Carsten Kløcher.

- Er du enig med Bøgehøj i, at det vil være en fordel, hvis man kunne spare uforbrugte midler op, så man havde mere at gøre med i valgkampåret?

»Det ved jeg ikke. Lokaldemokratiet skal jo ikke bare foldes ud i de tre måneder, som valgkampen kører forud for et kommunalvalg. Det skal helst ske hvert år.«

Venstre skal snart vælge en afløser for borgmesterkandidat Claus Wistoft, som har meddelt, at han ikke genopstiller til KV2025.

Måske partiet kunne bruge nogle af midlerne til at lave en større kampagne, hvor potentielle afløsere til det ledige borgmesterkandidatur kommer rundt i kommunen til debatmøder med medlemmer og borgere?

Who knows.Læs også

Del artiklen