Socialdemokratisk nachspiel i Ebeltoft

Formand og kasserer i Socialdemokratiet for Ebeltoft og Omegn opfordrer begge til, at medlemmerne nu kigger fremad efter, at bestyrelsesmedlem og kandidat til det overståede kommunalvalg i et læserbrev har kritiseret tidligere byrådsmedlem og mangeårig partiformand Christian Haubuf for hans ageren under valgkampen.

Artiklens øverste billede
Svend Erik Kjær Laursen, mangeårig Socialdemokrat og kammerat med Christian Haubuf, forstår godt kritikken fra Linda Brask, men vedgår også, at bestyrelsen svigtede hende under valgkampen. Arkivfoto

Forleden kunne man i Ebeltoft Folketidende og Adresseavisen Syddjurs læse et indlæg af Linda Brask, kandidat til KV21 for Socialdemokratiet og bestyrelsesmedlem i partiforeningen for Ebeltoft og Omegn..

Linda Brask opnåede ikke valg til Byrådet, og i indlægget udtrykker hun en ramsaltet kritik af den rolle eller mangel på samme, som Christian Haubuf udfoldede eller ikke udfoldede under valgkampen.

Haubuf, mangeårig partiformand i Ebeltoft-afdelingen og ditto byrådsmedlem, stillede som bekendt ikke op officielt, men optrådte alligevel med navns nævnelse på Socialdemokratiets liste, fordi hans navn ikke kunne nå at blive retoucheret fra stemmesedlen.

»Christian Haubuf synes, det er meget skuffende, at Ebeltoft ikke fik en socialdemokrat valgt ind i det nye byråd. Deri kan jeg kun erklære mig enig i, men Christian Haubuf er ikke selv uden skyld heri,« skriver Linda Brask bl.a.

Hun skoser ham for at have ført valgkamp på skrømt på trods af, at han i oktober gjorde det klart, at han havde trukket sit kandidatur.

»På selv valgdagen lagde Christian Haubuf et opslag op på sin facebookprofil. I opslaget takker han dem, der har bidraget til hans valgkamp, og hermed tilkendegiver Christian Haubuf, at han har ført valgkamp.«

»Jeg var lokal kandidat for Socialdemokratiet i Ebeltoft, og der var flere vælgere der spurgte mig og andre, hvad det var der foregik omkring Christian Haubuf. Vi følte os mildest talt også forvirrede, for hvad kunne vi andet end at svare, at Christian Haubuf havde trukket sit kandidatur,« kritiserer Linda Brask.

Hun skoser afsluttende Haubuf for, at han ikke støttede de lokale kandidater, når nu han efterfølgende har udtrykt sin skuffelse over valgresultatet i Ebeltoft.

»Christian Haubuf kunne have valgt at støtte de lokale kandidater, og en aktiv støtte fra hans side kunne have bevirket, at vi var blevet repræsenteret med en kandidat fra Ebeltoft. Det var skuffende at opleve den gamle partiformand på den måde svigte partiforeningen i så afgørende et øjeblik.«

På listesko

Rene Sørensen, formand for partiforeningen i Ebeltoft, og den mangeårige kassemester Svend Erik Kjær Laursen, som Lokalavisen begge har talt med foretrækker at kigge fremad i stedet for at dvæle mere ved det skete i efteråret 2021.

Svend Erik Kjær Laursen, som var valgtilforordnet på valgstedet i Tirstrup, fortæller, at han havde hørt om, at der blev ført valgkamp for Christian Haubuf, men ikke havde set noget i sit område.

Derfor blev han også overrasket, da han på valgdagen kunne læse, at den mangeårige gode kammerat og partifælle takkede for opbakningen til de, der havde delt hans valgbrochurer ud i nærområderne.

»Jeg blev sur, da jeg læste det på facebook, mens jeg passede mit job på valgstedet i Tirstrup, og jeg var også skuffet. Vi har trods alt været kammerater i mange år og kæmpet sammen. Jeg havde ærlig talt forventet, at han havde siddet på hænderne, som man siger,» lyder det fra Svend Erik Kjær Laursen.

Ligesom Christian Haubuf og resten af den socialdemokratiske inderkreds i Ebeltoft-afdelingen er han endnu mere træt af, at det ikke lykkedes at få valgt en socialdemokrat med Ebeltoft dna..

- Linda Brask kritiserer Haubuf for manglende støtte under valgkampen. Har du og andre partifæller støttet hende godt nok?

»Set bagud har bestyrelsen ikke været gode nok til at hjælpe hende. Linda er jo tilflytter til området, og selv om hun har boet her nogle år efterhånden, så er det svært at gå alene rundt og dele brochurer ud i yderområderne til Ebeltoft som Balle, Tirstrup og Rosmus. Her var hun nok overladt for meget til sig selv og manglede bestyrelsens opbakning«

»Sket er sket. Vi skal videre, både Linda, Christian og vi andre medlemmer, og der bliver brug for alle gode kræfter.«

»Vi skal videre«

Lokalformand Rene Sørensen er enig med kassemesteren i, at det havde klædt Christian Haubufs bedst, hvis han havde siddet på hænderne under valgkampen.

»Men sket er sket. Christian er et engageret menneske, så sker sådan noget. Nu skal vi videre og kigge fremad. For os handler det om at støtte den nye byrådsgruppe og borgmester Michael Stegger. Jeg nærer store forventninger til, at de vil gøre det godt.«

I egen have skal Ebeltoft-afdelingen allerede nu i gang med et generationsskifte.

»Vi har om ikke så længe en generalforsamling, hvor der skal vælges en ny bestyrelse. Jeg er konstitueret som formand frem til generalforsamlingen, og jeg stiller hjertens gerne mit mandat til rådighed,« understreger Rene Sørensen.

Han forventer, at medlemmerne - cirka 80 i lokalafdelingen - nu vil bruge krudtet på at diskutere fremtid.

»Lad os lære af erfaringerne fra valgkampen. Vi har brug for nye og yngre kræfter for at stå stærkest muligt til valget i 2025, og det arbejde starter nu. Der er ingen tid at spilde, hvis Syddjurs kommunes største by skal have mulighed for at få en socialdemokratisk kandidat valgt ind i Byrådet om fire år.«

Lokalavisen har også bedt Christian Haubuf kommentere kritikken fra Linda Brask. Han har ingen kommentarer til den rejste kritik.

Læs også

Del artiklen