Syddjurs Spildevand: Tre tidligere politikere vil i bestyrelsen

Blot fem borgere kandiderer til to pladser i det kommunalt ejede forsyningsselskabs bestyrelse. Tre af de fem har en fortid i Syddjurs Byråd.

Artiklens øverste billede
J'ørgen Ivar Mikkelsen (V) har overtaget formandsposten efter Radikale Venstres Jan Kjær Madsen i Syddjurs Spildevand A/S.

Bestyrelsen for Syddjurs Spildevand har fået fem nye politisk udpegede medlemmer. Nu skal forbrugerne vælge deres to repræsentanter.

Blot fem borgere har meldt sig klar til at kandidere om at få de to pladser. Tre af dem er endog tidligere byrådsmedlemmer: Venstres Gunnar Sørensen og de to tidligere SF’ere Kristian Herget og Marianne Als Nielsen.

En gang var det skolebestyrelsen og menighedsrådet, der havde de politiske partiers bevågenhed. Nu er det tilsyneladende Syddjurs Spildevand.

De to øvrige kandidater som vil repræsentere forbrugerne i Syddjurs Spildevand A/S er Birgitte Bang, Rønde og Jan Baarup Jensen, Ebeltoft.

Sidstnævnte har sammen med Marianne Als Nielsen repræsenteret forbrugerne i den netop afgåede bestyrelse, hvor også Kristian Herget har siddet med, udpeget af SF.

Stem online

Hvis du som borger vil have indflydelse på, hvem der sidder med til de store beslutninger på forbrugernes vegne, skal du have adgang til en computer. Du skal være kunde for at kunne stemme, og der er kun en stemme pr. husstand/virksomhed, så det gælder om at komme først, hvis I er flere stemmeberettigede.

Det digitale valgsted er åbent fra 7.-20. marts 2022.

Valget foregår via Syddjurs Spildevands hjemmeside, www.syddjursspildevand.dk. Du skal bruge NemID eller MitID, som automatisk registrerer, om du er stemmeberettiget, og om der evt. er nogen fra husstanden, der har stemt før dig.

Hvis man ikke selv har en computer, kan man møde op på vandselskabets adresse på Tyrrisvej 14 i Følle eller låne en computer på de fleste biblioteker.

Ni med i bestyrelsen

Der er i alt ni medlemmer af Syddjurs Spildevands bestyrelse.

Byrådet udpeger fem i forbindelse med konstitueringen efter kommunalvalget. Ud over formanden, byrådsmedlem Jørgen Ivar Mikkelsen (V), er det byrådsmedlem Jens Bjørn Andersen (V) samt Lars Erik Sørensen (Alternativet), Bjarke Jensen (R) og Kristian Damsgaard (K). De tre sidstnævnte er hentet fra de nævnte partiers baglande.

De fem nyvalgte til Syddjurs Spildevands bestyrelse tiltrådte 31. januar i forbindelse med en ekstraordinær generalforsamling.

Medarbejderne er ligesom forbrugerne repræsenteret med to personer. Pt. er det John K. Mikkelsen og Martin Damgaard. Medarbejderne vælger nye repræsentanter til maj.

Fem nye hoveder

Samtlige fem politisk udpegede er spritnye i Syddjurs Spildevand sammenhæng, men det bekymrer tilsyneladende ikke den nye formand Jørgen Ivar Mikkelsen.

»Vi får en stejl læringskurve, men vi brænder for det, og jeg tror, det er ganske fint med fornyelse. Vi står foran store forandringer, og så er det måske lettere at gøre sig fri af fortiden, end hvis vi havde været med i mange år,« udtaler Venstres måske kommende arvtager til posten som borgmesterkandidat efter Claus Wistoft.

Jørgen Ivar Mikkelsen skal sammen med de øvrige kandidater, Riber Hog Anthonsen og Christoffer Pedersen, vise flaget fra hver deres position i den kommende tid. Mikkelsen som bestyrelsesformand i Syddjurs Sildevand, Anthonsen som makker til Claus Wistoft i Økonomiudvalget og Christoffer Pedersen som udvalgsformand i det tunge Sundheds- og ældreudvalget.

Jørgen Ivar Mikkelsen har overtaget formandsposten i Syddjurs Spildevand efter Jan Kjær Madsen (B), der i de næste fire år har sat sin politiske karriere på standby.

Vi får en stejl læringskurve, men vi brænder for det, og jeg tror, det er ganske fint med fornyelse.

Jørgen Ivar Mikkelsen (V), ny bestyrelsesformand i Syddjurs Spildevand A/S

Den nyvalgte formand henviser til en helt ny spildevandsstruktur på Djursland, hvor det er planen at lukke 10 renseanlæg i Syddjurs Kommune og lede spildevandet til Fornæs Renseanlæg nord for Grenaa. Selvom masterplanen er vedtaget, vil den nye bestyrelse komme til at tage stilling til, hvordan planen skal udmøntes. Der er afsat 335 mio. kroner over de næste 10 år til den nye spildevandsstruktur.

»Det er et spændende tidspunkt at komme med i bestyrelsen på. Vi skal tænke spildevand på en ny måde, og vi skal have udbygget samarbejdet med AquaDjurs i Norddjurs yderligere. Målet er en teknisk og miljømæssig velfungerende spildevandsrensning, der hen ad vejen også bliver billigere for forbrugerne,« udtaler Jørgen Ivar Brus Mikkelsen.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.