Kommentar: Flyt hegnspæle, Heine Skovbak Iversen

Artiklens øverste billede

Heine Skovbak Iversen er den nye politiske frontman på kulturen, fritiden og idrættens område i Syddjurs.

Denne kommentar handler udelukkende om idrætten. Her kommer Heine Skovbak Iversen selv med en pæn portion erfaring fra sin fodboldformandstid i Ebeltoft IF og sit mangeårige trænervirke i samme klub.

Han har således haft fingrene helt nede i bolledejen både i bestyrelsesarbejdet og som instruktør for et hold fodbolddrenge.

Derfor kan idrætten godt tillade sig at nære en pæn portion forventninger til Det Radikale Venstres enlige byrådsmedlem, der er kendt som en meget søgende, inkluderende og lyttende sjæl, men også en ledertype, som embedsværkets folk kommer til at slå sig på, hvis de begynder at lege politikere og beslutningstagere.

Heine Skovbak Iversen har lanceret planer om at tage på rundtur til foreningslivet i Syddjurs i den nærmeste tid.

Udvalgsformanden vil få et forkert og fortegnet billedet af idrætslivet, hvis rundturen kun kommer til at omfatte kaffemøder med en hovedformand og et bestyrelsesmedlem. 

Yderst sympatisk at lade dette være grundlag for, at formanden senere kan levere en strategi for idrætslivet i Syddjurs.

En rundtur kan imidlertid både blive en dreng og en pige, hvis den ikke bliver grebet rigtigt an og tilrettelagt med omhu.

Formålet må være at få et bredt indtryk af foreningslivet, som det dyrkes og trives i både øst og vest.

Start med at nærstudere den seneste medlemsstatistik fra hovedorganisationerne DIF og DGI.

Dykker man ned i tallene, får man en fortælling, der er noget anderledes og mere nuanceret end den jublende pressemeddelelse, som DIF, DGI og Syddjurs Kommune har udsendt.

Udvalgsformanden vil få et forkert og fortegnet billedet af idrætslivet, hvis rundturen kun kommer til at omfatte kaffemøder med en hovedformand og et bestyrelsesmedlem.

Så bliv hellere hjemme. Heine Skovbak Iversen skal meget længere ned i basis og møde de trænere og aktører, der dag ud og dag ind, yder en kæmpestor indsats, hvad enten de træner et håndboldhold eller en bordtennisspiller.

Der er her, man finder den virkelige virkelighed i idrætslivet i Syddjurs, og hvor det er muligt at aflure best practice og måske senere sammensætte eksemplerne i en drejebog til gavn for idrætsforeninger og idrætsgrene på tværs.


Inden udvalgsformanden drager i felten med sin rygsæk og en sekretær, så funder lige over, hvad begrebet ILDSJÆL betyder.

Det bruges efterhånden i alle mulige og umulige afskygninger, og ingen kender længere betydningen.

Start med at sende begrebet til rensning, Heine Skovbak Iversen, så du er helt klar i spyttet, når du hører eller selv bruger ordet i de sammenhænge, du indgår i.

Det tidligere PUK-udvalg fik ikke gode karakterer af lokalidrætten i den seneste DIF-undersøgelse fra 2021.

Det kan kun gå fremad.

Hvis du efter din rundtur formulerer noget i retning af, at læring og trivsel i forening kendetegner det perfekte idrætsmiljø i Syddjurs, så er det ikke helt tosset.

Balancen læring - trivsel er svær, fordi den har nemt ved at tippe til blot at være trivsel. Børn og unge vil lære sammen med deres kammerater. Kun at trives er som at tisse i bukserne.

Med ønsket om en god rundtur, når du når så langt, Heine Skovbak Iversen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen