Bliv klogere på Naturnationalparken på to timer

Naturstyrelsen inviterer på naturvandring i Mols Bjerge 28. april. Turen tager to timer og er for både tilhængere, tvivlere og modstandere.

Artiklens øverste billede
Miljøminister Lea Wermelin (S), da hun og aftaleparterne løfter sløret for placeringen af Danmarks 10 nye naturnationalparker på et pressemøde i København, torsdag den 24. marts 2022. Udvælgelsen af de 10 nye naturnationalparker sker som led i udmøntningen af Natur- og Biodiversitetspakken, hvor der er afsat 888 mio. kr. til at give dansk natur et historisk løft.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Regeringen og aftalepartierne bag Natur- og Biodiversitetspakken har sat navn på Danmarks 10 næste naturnationalparker. Med i puljen er et areal i Nationalpark Mols Bjerge.

Miljøminister Lea Wermelin (S) har lovet åbenhed og borgerinddragelse. Det sidste ord ved ingen efterhånden, hvad betyder, men det er et meget brugt buzzword, når politikere siger fromt og nydeligt, de gerne vil lytte til borgernes synspunkter.

Derfor inviterer Naturstyrelsen nu på naturvandring i de 10 nye områder, der hver især er udvalgt til at huse en fremtidig naturnationalpark.

I Mols Bjerge er der rundtur på apostlenes heste torsdag 28. april med start klokken 16.30

»Vi har tidligere holdt naturvandringer i de områder, der har været i spil til at blive én af de 10 nye naturnationalparker. Nu er der sat navn på, og jeg håber, at rigtig mange vil tage imod invitationen og komme med ud og høre mere om naturområderne med vores lokale medarbejdere som guider,« lyder det fra vicedirektør i Naturstyrelsen Signe Nepper Larsen.

Målet med naturvandringerne er at vise de konkrete områder frem og fortælle om nogle af de værktøjer Naturstyrelsen kan bruge for at gøre naturen vildere. Der bliver god mulighed for at stille spørgsmål, komme med idéer, høre om proces og inddragelse eller få luftet sine bekymringer, lover Naturstyrelsen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen