Aflysning grundet sygdom: Mød socialdemokratisk stjerneskud og fritænker hos 3F i Grenaa

Den snart forhenværende DSU formand Frederik Vad Nielsen er en coming man i Socialdemokratiet. Han kritiserer bl.a. moderpartiet for at have stirret sig blinde på investeringer i den offentlige sektor som rammen for at skabe nye sociale fremskridt for mennesker.

Artiklens øverste billede
27-årige Frederik Vad Nielsen, formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) lidt endnu kommer til Grenaa mandag. Her fotograferet på Arbejdermuseet hvor han for tre år siden holdt sin første 1. maj-tale.

I rækken af jubilæumsarrangementer i anledning af Socialdemokratiets og arbejderbevægelsens 150 års jubilæum, kommer Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms afgående formand Frederik Vad Nielsen, 27, på besøg på Djursland mandag 25. april 2022 klokken 19-21.

Frederik Vad Nielsen har nemlig besluttet ikke at genopstille, når der valg ved DSU’s kongres 27. til 29. maj.

Socialdemokratiet i Djurskredsen præsenterer det socialdemokratiske stjerneskud hos 3F i Grenaa.

Frederik Vad Nielsen taler over temaet ’Unge i Velfærdsstaten’.

Arrangementet er et samarbejde mellem Socialdemokratiet Djurskredsen og DSU på Djursland.

Civilsamfundet

Frederik Vad Nielsen har i flere omgange læst moderpartiet teksten. For eksempel op til partiets årsmøde i Aalborg i efteråret 2021.

Det gjorde han i ti teser, som han uddybede i en kronik i Politiken.

Frederik Vad Nielsen foreslog bl.a. her, at vi netop satser på at styrke det civile samfund, de frivillige foreninger, unges personlige ansvar og ’myndiggørende fællesskaber’.

Man kan ikke ’investere’ sig til bedre velfærd, slog han fast, hvis der ikke følger mere med.

Mette Frederiksen regeringen fokuserer for meget på symptombehandling og for lidt på forebyggelse af fremtidens borgere, lød kritikken fra DSU formanden, som også understregede, at værdier sagtens kan være ’konservative’ uden at være højreorienterede, og han vedkender sig arven fra Grundtvig (lighed - ligelighed) som en del af den socialdemokratiske tradition.

Ikke kun for kammerater

Aktivitetssekretær Carsten Hering glæder sig over, at det er lykkedes at få endnu en markant profil på plakaten i anledningen af jubilæet, og bemærker, at 2021 også så DSUs 100 års jubilæum.

»Sidste års planlagte arrangementer i anledning af jubilæet blev kastet rundt i kalenderen, så vi har besluttet at strække rækken af besøg frem til sommerferien, så vi kan nå at få alle med. Det er en helt særlig glæde at få besøg af Frederik Vad, der helt åbenlyst er et af de største talenter i dansk politik. Ikke bare i Socialdemokratiet men på tværs af alle partier,« siger Carsten Hering.

Frederik Vad Nielsen er netop blevet valgt som ny folketingskandidat i Slagelsekredsen og har tilkendegivet, at en medvirkende årsag til hans kandidatur er, at det lykkedes at få indført en obligatorisk screening for ordblindhed for alle elever i 1. klasse.

Med stemmerne 74 mod 15 slog Frederik Vad Nielsen byrådsmedlem Unnie Oldenburg i kampen om at blive folketingskandidat i Slagelsekredsen.

Alle er velkomne, og Djurskredsen håber, at især mange unge mennesker vil lægge vejen forbi 3F i Grenaa og få lejlighed til at høre de politiske budskaber udlagt af en på deres egen alder.

Arrangementet er for medlemmer af Socialdemokratiet, men der er gratis adgang, og er man ikke medlem når man kommer, kan det jo være, at man er det når man går, som Carsten Heering udtrykker det.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen