Min, din og vores: Steggers visioner for Syddjurs

Det er svært at skille Steggers egne visioner fra Byrådets, partiets og det rød/grønne valgforbunds, men for en idealistisk borgmester er det heller ikke lige så vigtigt at være strategisk og vinde egne mærkesager, som det er at samarbejde med så mange som muligt om at gøre Syddjurs til et bedre sted at bo og arbejde.

Artiklens øverste billede
Michael Stegger Jensens visioner ligner mere og mere Byrådets fælles visioner. Foto: Anne Frank Henriksen

Da de de 100 første dage på borgmesterkontoret var gået, vurderede politiske modstandere Michael Stegger Jensen start. De efterlyste visioner og flere læsere gjorde i dagene efter det samme.

»Hvor er jeg glad for, at nogen efterlyser mine visioner. Dem har jeg masser af, og jeg vil hellere end gerne dele dem,« siger Michael Stegger Jensen.

Og der er rigeligt af dem, omend de er, som borgmesterens første 100 dage: Idealistiske, svære at måle på og ud af et godt hjerte.

Det skal måles

Tidligere på året luftede borgmesteren dog nogle af sine visioner. Det skete på generalforsamlingen for distriktsrådet i Ryomgård, borgmesterens hjemby, hvor Michael Stegger Jensen talte om vejen frem for både byen og kommunen.

»Jeg tør godt sætte mål, som vi kan måle på. Jeg sætter gerne mig selv på spil. Derfor skal man efter mine fire år som borgmester kunne måle en større tilfredshed. Både hos borgerne i Syddjurs, men også især hos vores medarbejdere. Der skal kunne måles en opgradering af hele kommunen.«

Tæt på medarbejdere

Når Michael Stegger Jensen i dag, nogle måneder senere og en del borgmestererfaringer rigere, skal formulere sine visioner, er det lidt nogle andre ord, der bruges. De konflikter ikke som sådan med hverken valgkamp eller begyndervisionerne, ordlyden er bare en anden.

Som jeg siger, så er der ét klima, vi altid glemmer. Og det er arbejdsklimaet

Michael Stegger Jensen, borgmester, Syddjurs Kommune

»Jeg arbejder med fem visioner. For det første ’det gode liv,’ som handler om velfærdsområderne, natur og kultur og hvor borgeren er i centrum. Min anden vision er bæredygtighed, hvor det er vigtigt, at vi følger aktivt op på bæredygtighedsudvalgets anbefalinger fra 2020. Økonomi og en solid kassebeholdning, hvor der er plads til investeringer og jordopkøb, er også en af mine visioner for Syddjurs. Desuden er samarbejde et nøgleord for mig, både i Byrådet, med borgere, medarbejdere og virksomheder, og det samme er dialog. Tilgængeligheden skal øges for borgere, og vi skal tættere på medarbejdere og virksomheder.«

Helt central for Michael Stegger Jensen, og noget han bliver ved med at vende tilbage, uanset om det er hans egen, partiets eller byrådets fælles visioner, der tales om, er medarbejdertilfredshed.

Måske er det derfor, at han helt konkret har bedt forvaltningen om at erstatte ordet ’kommune’ med ’medarbejder’ på kommunens hjemmeside og i andre skrivelser.

Ikke dét klima

Lige nu er Byrådet i gang med at lave en fælles visionsstrategi, som laves hvert andet år. Den er ikke endeligt vedtaget, men lige nu står der fire overordnende punkter i udkastet.

Det drejer sig om bosætning og erhvervsudvikling, liv i naturen, lokaldemokrati og endelig velfærd og trivsel.

Har I i Byrådet ingen visioner omkring klimaet og 2030-mål?

»Jo, det hører ind under bosætning og erhvervsudvikling, men det har ikke fået en pind for sig selv. Det er selvfølgelig lidt skørt, men som jeg siger, så er der ét klima, vi altid glemmer. Og det er arbejdsklimaet, og det har vi en stor del af vores fokus rettet mod.«

Spørgsmålet står nu tilbage, og her tænkes ikke på, hvordan Syddjurs vil lykkes med at nå 2030-målene uden at sætte klima-visionerne helt i top, men om politikeren Michael Stegger Jensens kanter er visket ud og erstattet af Byrådets fællesvisioner. Er der en forskel på borgmesterens visioner og Byrådets? Er der stadig din, min og vores politik - eller kun vores?

Adresseavisen spurgte borgmesteren, hvorfor han ikke udstikker en vision for iværksætteri i Syddjurs og løfter dette område i samarbejde med udvalgsformand Kasper Kolstrup Møller (C) og evt. Business Djursland direktør Ole Svit, for hvem iværksætteri i mange år har været en kongstanke.

Altså en vision, der er borgmesterens helt egen, en vaskeægte ’Stegger vision’, og som han vil gå i brechen for at få realiseret. Den passer jo ind i ønskerne om at Syddjurs skal være grønnere eller grønnest.

»Jeg har noteret det,« lød det fra borgmesteren.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.