Hornslets bymidte: Syddjurs Kommune har lagt billet ind på statslige millioner

Syddjurs Kommune er blandt de 32 kommuner som overfor Indenrigs- og boligministeriet har tilkendegivet deres interesse for at blive del af forsøgsordningen om frie bymidter. For Syddjurs Kommunes vedkommende handler det specifikt om Hornslet.

Artiklens øverste billede
Hornslets bymidte kan komme fri af snærende bånd, hvis Syddjurs Kommune bliver en af ti kommuner som bliver en del af forsøgsordningen om frie bymidter. Arkivfoto

32 kommuner har tilkendegivet deres interesse for at blive del af forsøgsordningen om frie bymidter, kan man læse på Indenrigs- og boligministeriets hjemmeside.

Inden sommeren 2022 udvælges de 10 kommuner, som frem mod januar 2023 skal kvalificere deres ansøgning. På baggrund af de endelige ansøgninger udarbejdes et lovforslag, som giver hjemmel til i de 10 bymidter at gennemføre de ønskede forsøg.

Den store interesse glæder indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek:

«Det er fantastisk at se den store interesse for at blive del af forsøgsordningen. Jeg synes, det er et stærkt signal, at så mange kommuner er parate til at gå foran, og det bekræfter en bred opbakning til regeringens ambition om, at det skal være attraktivt at bo, arbejde og leve i alle dele af landet.«

Kig på Hornslet

Syddjurs er blandt de 32 kommuner som håber at komme i betragtning.

Det er specifikt med tanke på Hornslet, hvor projektet ’Liv i Hornslet’ blev søsat ved årets start.

Kommuner, der indgår i forsøgsordningen, forpligter sig netop til i samarbejde med lokale aktører at etablere velfærdscentre med lokale velfærdstilbud, der kan understøtte bylivet og styrke den nære velfærd.

Partierne bag den politiske aftale ’Mere liv i bymidter og landdistrikter’ forventer inden udgangen af juni af have udvalgt de byer, som får mulighed for at indgå i forsøgsordningen med frie bymidter.

På baggrund af udvælgelsen skal Folketinget lovbehandle den forsøgslovgivning, der skal give kommunerne mulighed for at gennemføre forsøgene. Selve forsøgene gennemføres fra 2024-2029.

Følgende af de 14 Business Region Aarhus Kommuner har lagt billet ind på at komme i betragtning: Odder, Hedensted, Silkeborg og Syddjurs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen