De forurettede - fra Mols Bjerge til det franske valg er der ikke langt

Artiklens øverste billede

Et debatindlæg, som kan læses på side 34-35 i denne avis under overskriften ’Ved politikerne ikke, at den kommunale sagsbehandler er private venner med direktøren på museet?’

har affødt et væld af kommentarer og hed debat på Adresseavisens Facebookprofil.

Det er velgørende med en god offentlig og skarp debat, men det er alt andet end befordrende for ret meget, når de involverede nærmest gør en dyd ud af at fortælle, at modparten er en flok håbløse samling fjolser og idioter.

Det er desværre blevet reglen snarere end undtagelsen, at alt, hvad der har med Mols Bjerge, Nationalparken og biodiversitet at befatte, er kørt så meget op i en spids, at det kun er fremmende for en forårsdepression.

Hele dette sammensurium af meninger benytter enhver lejlighed til at fare i flæsket på hinanden, og overskriften er hver gang forurettetheden.

Et er, at Syddjurs Kommune, både ledelse i forvaltningen og den politiske ledelse, nærmest skal have vredet armen rundt for at forholde sig til debatindlæggets påstand om, at der er habilitetsproblemer med en medarbejder, noget helt andet er, at den tone, der går igen i de fleste kommentarer på Adresseavisens Facebookprofil har fourettetheden og krænkelseskulturen som udgangspunkt.

debatterende biologer føler sig forurettede over, at de skal nedværdige sig til at diskutere med en flok borgere, som de mest af alt ønsker hen, hvor peberet gror. De debatterende borgere skoser modsat biologerne for, at de herrer blot rider deres sædvanlige, elitære kæpheste om biodiversitet og behovet for mere vild natur.

Også Molslaboratoriet får sin sædvanlige bekomst. Stedet er bare blevet en rød klud hos modstanderne og er blevet malet op i et hjørne, som det slet ikke fortjener.

Ind over kommer naturligvis også dyrelivets apologeter med deres faste støtter på billedsiden.

Hele dette sammensurium af meninger benytter enhver lejlighed til at fare i flæsket på hinanden, og overskriften er hver gang forurettetheden.

Jeg tror samtlige, også Syddjurs Byråd og forvaltning, hvis de ikke har gjort det endnu, skal bruge de helligdage, der kommer i maj til at læse Anna Libaks meget fine, overskuelige og velargumenterede ’Forstå poulismen’</TypographyTag11> om populisme, international politik, globalisme og krænkelseskultur.

Den er god at få forstand af, før forurettetheden og krænkelseskulturen tager helt overhånd i Mols Bjerge og i debatten om biodiversitet.

Søndag blev Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron genvalgt til fem år mere som fransk præsident. I store dele af hele det politiske centrum-venstre spektrum i Danmark åndes der lettet op over, at det blev Macron og ikke den højrenationale Marine Le Pen

Men Macrons triumf kan sagtens vise sig at være en Pyrrhussejr (et udtryk for en dyrt købt sejr.

En sejr med tab, der er større end fjendens).

Der er en direkte kobling til Mols Bjerge. ’De grønne’ tror, at de kører med klatten, men de vinder også kun en Pyrrhussejr, hvis de ikke gør op med deres forurettethed.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Del artiklen