Rosenholm Ridecenter får nu lov til at blive - midlertidigt

Erhvervs- og Planudvalget med den konservative debutant Kasper Kolstrup Møller har besluttet, at Rosenholm Ridecenter kan forblive på sin nuværende adresse på Amaliegårdvej, indtil der er fundet en permanent løsning til en fremtidig placering.

Artiklens øverste billede
Formand for Rosenholm Ridecenter, Ole Tarp Madsen, og bestyrelsesmedlem Lene Juel Jensen, er fint tilfredse med, at der er fundet en midlertidig løsning, som sikrer, at Rosenholm Ridecenter kan forblive, indtil der er fundet en permanent løsning. Foto: Lars Norman Thomsen

I dette forår har det hidtil heddet sig, at Rosenholm Ridecenter på Amaliegårdvej skulle nedlægges til fordel for den planlagte udvikling af Hornslet Vest og udstykning af nye byggegrunde i forskellige varianter.

Det har fået mange med tilknytning til Rosenholm Ridecenter til at protestere over Syddjurs Kommunes handlemåde og mangel på velvilje og respekt overfor en velkørende fritidsaktivitet i kommunens næststørste by og ikke mindst, fordi det vil gå ud over den handicapridning, som foregår i centret. Flere kommuner benytter sig af Rosenholm Ridecenter til handicapridning.

Der er lange ventelister hos børn og voksne som gerne starte i ridecenteret, men der er bare ikke kapacitet til dem.

Alt andet end en vindersag set fra kommunens side, kan man godt tillade sig at konkludere. Ikke mindst i betragtning af, at der ikke er fundet en løsning til, hvor et nyt Rosenholm Ridecenter kan opføres med de konsekvenser det vil have økonomisk og på anden vis.

Tre møder har været afholdt i dette forår mellem repræsentanter fra Rosenholm Ridecenter, som fik nye bestyrelse på en generalforsamling i marts, og embedsmænd fra Syddjurs Kommune.

Nærlæser man referaterne, fremgår det, at det ikke har skortet på velvilje hos de kommunale embedsmænd. Ligesom Erhvervs- og Planudvalget også har udtrykt forståelse for at finde en permanent løsning.

Problemet er bare, at uret har tikket i forhold til at finde en permanent løsning, fordi Syddjurs Kommune også står på et andet areal og tripper for at komme i gang med udviklingen af Hornslet Vest. Efterspørgslen efter byggegrunde ser ikke ud til aftage foreløbig i Hornslet, og der er mange penge på spil.

Politikerne på banen

Politisk er der bevilget 175.000 kroner til at få en permanent løsning på plads, og hvor de i de tre på hinanden følgende møder i januar, februar og marts kun har været embedsmænd med ved forhandlingsbordet sammen med repræsentanter fra Rosenholm Ridecenter, har politikerne nu ladet høre fra sig.

Adresseavisen talte før påske med den nyvalgte formand for Rosenholm Ridecenter, Ole Tarp Madsen, og bestyrelsesmedlem Lene Juel Jensen, og de appellerede kraftigt til politisk handling.

Den er så kommet nu, for bestyrelsen fik umiddelbart efter påske et vink om, at Rosenholm Ridecenter kunne forblive på Amaliegårdvej, indtil der er fundet en permanent løsning til, hvor ridecentrets fremtid bliver.

Adresseavisen har spurgt Erhvervs- og Planudvalgets fem medlemmer: Kasper Kolstrup Møller (C), Ole Sønderskov Hansen (S), Jan Fischer (S), Jørgen Ivar Brus Mikkelsen (V) og Laila Sortland (Nye Borgerlige), hvorfor der lige pludselig er blevet sadlet om efter tre møder, hvor der eller ikke var tegn i sol og måne på en løsning, hvor ridecentret kunne få lov til at blive?

Udvalgsformand Kasper Kolstrup Møller (C) har svaret på udvalgets vegne og understreger, at det er et enigt udvalg som udtaler sig.

»Der ligger et stort fokus i udvalget på at finde den optimale løsning for Rosenholm Ridecenter, deres brugere samt byens borgere. Der er kontinuerligt arbejdet med disse løsninger, såvel administrativt som politisk,« lyder det til en indledning, og det er jo velkendt stof.

Eneste mulighed

»Denne sag strækker sig også ind i den tidligere byrådsperiode, og det er derfor os som Erhvervs- og Planudvalg, som fra om med årsskiftet har fået til opgave at behandle sagen. Vi er gået ind i sagen med et ønske om en løsning, som alle har kunnet se sig selv i. Flere lokationer har været i spil, men de har indtil videre ikke levet op til de rammer og krav som der kræves for at drive et ridecenter. Derfor arbejdes der nu med en løsning, hvor ridecenteret midlertidigt kan få lov til at blive på deres nuværende adresse, dog i en anden opbygning end den aktuelle.«

»Denne løsning kunne naturligvis godt være tænkt ind noget før, men fokus har hele tiden været på en permanent løsning, og da dette ikke har vist sig at være ligetil, er denne midlertidige løsning bestemt at foretrække. Dette skulle gerne give en mulighed for at arbejde koncentreret med at finde den kommende permanente placering, som vi naturligvis ønsker at få fastlagt så hurtigt som muligt.«

Politisk er der således truffet en afgørelse, som ikke kunne være anderledes. Alt andet ville have været et selvmål af dimensioner. Hvilken politiker med sine fulde fem i behold, ville have kommet frem til et andet resultat?

Summa summarum: Fere lokationer er i øjeblikket i spil, men der er endnu ikke er noget endeligt på plads.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.