Flemming Hansen blev ikke meget klogere

Det tidligere byrådsmedlem, nu repræsentant for Mørke Distriktsråd, er ikke blevet mindre gram i hu over fraværet af kommunale byggegrunde i Mørke efter, at han nu har fået svar på sine spørgsmål om samme tema stillet i spørgetiden på det seneste byrådsmøde.

Artiklens øverste billede
Flemming Hansen havde forberedt sig grundigt til Byrådets spørgetid forud for mødet 27. april. Flemming Hansen, der netop har rundet de 70, synes, at spørgsmålene var bedre end svarene. Foto: Lars Norman Thomsen

Flemming Hansen, og med ham flere Mørke borgere, fatter ikke en dyt af, hvorfor der ikke er en byggegrund at få i byen på et tidspunkt, hvor der er blus på i de øvrige fire letbanebyer, Hornslet, Thorsager, Ryomgård og Kolind.

Det har givet udtryk for i flere artikler i Adresseavisen, og nu senest på byrådsmødet 27. april, hvor han i spørgetiden spurgte til de manglende byggegrunde i Mørke og den tilsyneladende manglende forståelse i både embedsværk og byrådssal for, at det er et problem.


Reglerne for Byrådets spørgetid ligger ved siden af mikrofonen, som spørgeren traditionelt benytter i spørgetiden, så alle får en chance for at høre spørgsmålene. Bemærk: "Mundtlige spørgsmål, der ikke umiddelbart kan besvares skriftligt inden fem dage, og hvis det ikke kan lade sig gøre hurtigst muligt herefter. " - Flemming Hansen stillede sine spørgsmål 27. april - svarene tilkkede ind i hans mailbox 9. maj. Svartid = 12 dage. Foto: Lars Norman Thomsen

Flemming Hansen spurgte til en indledning:

- Hvad sker der med udstykning af grunde til parcelhusbyggeri i Mørke?

»Der er i Mørke Vest - ved Lappedykkervej/Lykkenvej en lokalplan under udarbejdelse i samarbejde med private grundejere og rådgivere. Forslaget ventes fortsat vedtaget i sommeren 2022. Lokalplanen vil muliggøre et større antal tæt-lave boliger og parcelhuse,« lyder svaret fra den kommunale administration.

Det aktuelle område er udlagt i Kommuneplan 2020.

Straks, når lokalplanen er vedtaget i Byrådet, kan lodsejer begynde at byggemodne arealet og gøre grundene klar til salg.

Det er velkendt stof.

Næste spørgsmål fra Flemming Hansen lød:

- Hvorfor har man ikke sat det kommunale areal på Trælgårdsvej i spil – et areal, som har været i kommunens besiddelse i mange år?

»Det areal kommunen ejer (som ligger i landzone) ligger perifært i forhold til byens udviklingsmuligheder i øvrigt,« lyder det bl.a. i svaret fra kommunens administration.

»Endvidere gælder, at en kommune kun må udlægge arealer til byudvikling, svarende til 12 års forventet boligbyggeri. I Mørke er der således pt. tilstrækkelig rummelighed i de områder, som der planlægges for nu og allerede er planlagt for (f.eks. lokalplan 419 for tæt-lavt og etageboliger ved Stationsvej). Planloven skelner ikke mellem private og kommunale arealer, men forholder sig udelukkende til, om der er tilstrækkelige arealer til byudvikling,« lyder det videre i svaret fra kommunen.

Om begrebet Restrummelighed se faktaboks.

Dialog med landmand

Flemming Hansen har også spurgt til, hvorfor sonderinger fra kommunalt hold med en lokal landmand, Henrik Ulsted, tilsyneladende ligger i dvale.

-Hvorfor hører landmanden, som har tilbudt salg af arealet, som grænser op til Banevænget og ligger ved siden af omtalte kommunale jordstykke ( Trælgårdsvej, red.) , ikke fra kommunen?

- Hvorfor har samme landmand ikke hørt svar omkring arealet på hjørnet af Ebeltoftvej og Dagstrupvej -som han har tilbudt i samme omgang?

- Med andre ord – hvad gør I for at afhjælpe den kritisable mangel på byggegrunde, som vi desværre står ene med i øjeblikket, mens der er fuld gang i byggeriet mange andre steder i kommunen?

Svarene fra kommunens administration er ultrakorte:

»Kommunen har flere gange været i dialog med ejeren, Henrik Ulsted, vedrørende området (arealet, som grænser op til Banevænget, red.), som ikke er lokalplanlagt – og indgår naturligvis fortsat i dialog.«

»Den lokalplan, der er undervejs ( vil give et større antal (Lappedykkervej/Lykkenvej, red.) nye byggegrunde.«

Blev Flemming Hansen klogere og mere optimistisk af svarene?

»Nej, det gjorde jeg ikke. Jeg kendte jo godt svarene på forhånd«

Byrådet prioriterer

Den seneste kommunale udstykning i Mørke Vest med 17 parcelhusgrunde langs Lappedykkervej blev nærmest revet væk på rekordtid i 2020.

Lokalplanen var en udvidelse af de planer, der oprindeligt blev lavet for området af Rosenholm Kommune.

Flemming Hansen & Co. skal håbe på, at Byrådet under de kommende budgetforhandlinger sætter Mørke forrest på dagsordenen.

Det er her slaget skal udkæmpes, fordi det er ved den årlige budgetlægning, at Byrådet prioriterer budgetter til opkøb af jord og byggemodninger.

Byrådet har tidligere signaleret (i marts 2022, red.), at der skal ske udvikling i alle egne og områder i Syddjurs. Også der, hvor markedet ikke tilsiger det, og det at sælge byggegrunde er a walk in the park og kræver politisk prioritering.


Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.