Så blev det Mette Hjermind Denckers tur til at sige stop

Det nuværende DF-folketingsmedlem, der i en årrække har haft sommerhus i Dejret på Mols og boet i Tirstrup, genopstiller ikke, når statsministeren trykker på valgpedalen.

Artiklens øverste billede
Mette Hjermind Dencker, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti lidt endnu. Hun genopstiller ikke til det kommende folketingsvalg. Foto: Steen Brogaard

Mette Hjermind Dencker, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, genopstiller ikke ved næste valg.

Det oplyser hun i et opslag på Facebook.

Hun har været medlem af Folketinget siden 2011, men vil efter næste valg lægge sit »engagement med opgaver i det private erhvervsliv«.

Det fortæller hun i et længere skriv på Facebook.

»Jeg har kun dyb og inderlig taknemmelighed til mit dejlige parti, Dansk Folkeparti, og til mine tre partiformænd gennem årene, som på hver deres måde er nogle af Danmarks største politiske talenter,« skriver hun på Facebook.

Derefter roser hun to tidligere og en nuværende partiformand, Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt.

Messerschmidts støtte

Da der i starten af 2022 skulle vælges ny formand for Dansk Folkeparti, var Mette Hjermind Dencker blandt Messerschmidts støtter.

»Ingen journalister skal gøre det her til en dårlig historie om hverken partiet eller Morten,« lyder det videre fra hende.

»Han har gjort det så godt, noget menneske overhovedet kunne, ud fra de forudsætninger han fik med ikke bare hård modvind, men snarere orkan lige fra start af.«

Skal på rejse

»I øvrigt fortsætter Morten og jeg vores samarbejde efter folketingsvalget. Det her er min personlige rejse på vej mod noget andet.«

Mette Hjermind Dencker slår videre fast, at hun efter valget fortsat er medlem af Dansk Folkeparti og »vil hjælpe partiet med andre opgaver«.

I alle sine over ti år i Folketinget har Mette Hjermind Dencker været ordfører for landdistrikter og øer for Dansk Folkeparti.

I dag er hun også erhvervsordfører, fiskeriordfører og fødevareordfører.

Mette Hjermind Dencker er opstillet i Skanderborgkredsen i Østjyllands Storkreds.

Ved folketingsvalget i 2019 fik hun 2348 personlige stemmer.

I 2015 var der 6218 vælgere, hvor Dansk Folkeparti fyldte noget mere hos vælgerne, der personligt stemte på Mette Hjermind Dencker.

Hun er født og opvokset i Odder og har arbejdet som parterapeut og coach. Mens hun boede i Hvidovre, var hun medlem af Hvidovre Kommunalbestyrelse i en periode.

Allerede nu kan man booke et foredrag med Mette Hjermind Dencker. Under overskriften »Fra fuld fart til fuldt stop« fortæller hun om »Tivolituren med Dansk Folkeparti - en fantastisk rejse gennem 25 år og 3 formænd.« - formedelst 14.500 kroner plus kørsel og servicegebyr.

Hun kender Dansk Folkepartis historie særdeles godt. Hendes indtog i partiet startede for alvor i 1999, hvor hun blev valgt til næstformand for Dansk Folkepartis Ungdom i Aarhus. Hun blev senere formand i 2001.

Partiet blev som bekendt stiftet i 1995.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.