Byrådet tager et par dage til en by i millioner af lys

Politikerne har droppet Folkemødet på Bornholm og tager i stedet en bustur til hovedstaden, hvor der venter deltagerne et ret så omfattende program.

Artiklens øverste billede
Det meste af Syddjurs Byråd er på studietur i København torsdag og fredag., Pressefoto

Torsdag morgen, før der er dømt træsko til en hvis herre, hopper det meste af Syddjurs Byråd plus ledende embedsmænd på bussen til København for at deltage i to dages studietur i hovedstaden.

22 lokalpolitikere og seks embedsmænd pakker rygsækken.

Seniorpolitikerne Claus Wistoft (V) og Tommy Bøgehøj (C) samt juniorerne Kirstine Kahr Kvorning (C), Christoffer Pedersen (V) og Casper Grud Nielsen (S) indgår ikke i den bruttotrup, der meldt ud som deltagere.

Lahn tager imod

Første stop er Christiansborg, hvor der er bestilt frokostplatte i Snapstinget, før det lokale folketingsmedlem Leif Lahn Jensen (S) tager over et par timer med et oplæg, der kan tænde op under deltagerne fra Syddjurs, som senere får en rundtur på historiske Christiansborg anført af Socialdemokratiets gruppeformand, der blev valgt ind i Folketinget ved valget i 2007 og siden ikke har set sig tilbage.

Havnearbejderen og tillidsmanden fra Grenaa har taget kampen op om positionerne i sit parti, og det er ikke ham, som har lyst til at komme hjem til Norddjurs og være klar næste gang, der skal være kommunalvalg. Statsministeren har andre planer med ham.

Efter Lahns tour de force går turen til fods til Indenrigs- og boligministeriet, hvor Departementschef Sophus Garfiel strækker hånden frem og bl.a. kigger tilbage på tiden til Kommunalreformen i 2007. Ligesom Departementschefen bidrager med et overblik over aktuelle reformdagsordener og økonomiske rammevilkår for kommunerne anno 2022.

Skarpe temaer er frikommuneforsøg og sundhedsreform.

Inden aftensmaden vanker der et besøg inden fyraften ved Kommunernes Landsforening hos leder af Økonomisk Sekretariat Claus Ørum Mogensen.

Den økonomiske fagmand vil diskutere et prekært problem ude i kommunerne lige nu: Kampen om arbejdskraften.

Syddjurs oplever ligesom andre kommuner problemer med at få rekrutteret den arbejdskraft, der skal til for at opretholde tingenes tilstand på storområder som ældre- og børneområdet.

Efter aftensmad, small talks og godnatdrinks står der en seng klar til samtlige på et stort hotel, hvor dagen lægges til ro.

På Børsen

Dagen derpå tilbringes på Børsen, ligeledes på Slotsholmen. En af Københavns ældste bygninger som Christian IV har æren for sammen med bl.a. Rosenborg Slot og Rundetårn.

På Børsen er det Per Thye Rasmussen, chefkonsulent ved Dansk Erhverv, der taler om ’Levende bymidter’. Hyperaktuelt i betragtning af, at Hornslet netop er blevet stemplet som værende en af 14 danske byer, hvor udvikling af netop bymidten kommer i centrum i de kommende år.

Daniel Møller Jensen, chefkonsulent ved Dansk Erhverv, Regional Erhvervsudvikling, tager tråden op med et oplæg om, hvordan Dansk Erhverv er repræsenteret ude i kommunerne. Byrådet bliver præsenteret for Dansk Erhvervs Danmarkskort, der giver kommunerne overblik over centrale informationer, eksempelvis demografi og byggesagsbehandlingstider.

Kristian Skriver, Seniorøkonom ved Dansk Erhverv, slutter seancen på kapitalismens højborg med et makroøkonomisk perspektiv på Danmark lige nu og i den nære fremtid.

Herefter er det tid til at drage hjemad igen for rejseselskabet fra Syddjurs.

Sikkert godt mætte af to intensive studiedage i Drømmenes København.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.