Flemming Hansen har fået et ben indenfor på rådhuset

Efter to runder i Byrådets spørgetid har det tidligere byrådsmedlem fået åbnet en sprække til større forståelse for Mørke, men også kun en sprække.

Artiklens øverste billede
Fllemming Hansen foreslår, at der opsættes et skilt ved indkørsel ved Tværvej. Vejen spærres af med et skilt i halv vejbredde, så bilister straks ser forbuddet, og kører korrekt ud. Lige nu står der kun et lille slidt skilt til højre, som er let at overse. Foto: Flemming Hansen

Flemming Hansen, Mørke, der har rundet de 70, men fortsat er fuldt ud i vigør, kender som forhenværende lokalpolitiker indgangene til rådhuset i Ebeltoft.

Det udnytter han nu som medlem af Mørke Distriktsråd til at tale byens sag, når han synes, at der er ugler i mosen i forhold til lokalpolitikernes søvngangeragtige tilgang til letbanens byens fremtid, og de manglende byggegrunde.

På Byrådsmødet i maj var igen på podiet i Byrådets spørgetid, og svarene, der er kommet fra administrationen har gjort ham godt.

Jeg forventer, at vi finder en mødedato efter sommerferien, og jer ser gerne, at udvalgsformanden (Kasper Kolstrup Møller, red.) også deltager.

Flemming Hansen

Flemming Hansen bad om lov til at ’låne’ en medarbejder tilpas med pondus til at give Mørke Distriktsråd vejledning i, hvordan Mørke kan kommer længere frem i køen i forbindelse med nye udstykninger, så den efterspørgsel, der er efter nye byggegrunde, kan nyde fremme.


»Administrationen vil gerne stable et møde på benene på Rådhuset i Ebeltoft med en relevant leder/medarbejder, hvor I har mulighed for at præsentere jeres idéer ift. udvikling af området. I er velkommen til at kontakte Ledelsessekretariatet, hvis det har interesse,« lyder det imødekommende fra Syddjurs Kommune.

»Det er bestemt et fint svar og en i første omgang god åbning til dialog. Jeg forventer, at vi finder en mødedato efter sommerferien, og jer ser gerne, at udvalgsformanden (Kasper Kolstrup Møller, red.) også deltager. Det er jo i sidste instans, politikerne, som træffer beslutningerne,« siger Flemming Hansen.

Blokeringen af udkørslen fra Vognmagergade til Ebeltoftvej, synes Flemming Hansen er en dårlig løsning.


Trafiksikker krydsning

Flemming Hansen stillede også spørgsmålstegn ved trafiksikkerheden på Thorsagervej i Mørke By og foreslog hurtigst muligt etableret et fodgængerfelt. Ikke mindst af hensyn til de mange skolebørn som skal krydse vejen.


Det ser kommunens eksperter i embedsværket ud i sikker trafik imidlertid ikke som en supergod løsning, og det har de flere gange påtalt, når trafiksikkerheden har været diskuteret i andre byer.

»Når der skal etableres et fodgængerfelt, er det væsentligt, at der er et stort antal og et nogenlunde konstant flow af fodgængere, som krydser vejen det pågældende sted. Er dette ikke tilfældet, er der overvejende risiko for at bilister ikke respekterer fodgængerfeltet, hvilket i værste fald kan være fatalt, hvis fodgængeren har en forventning om, at bilister stopper ved fodgængerfeltet. Børn har eksempelvis ofte stor tiltro til, at bilister stopper ved et fodgængerfelt,« skriver Syddjurs Kommune i svaret til Flemming Hansen.

I stedet for et fodgængerfelt, vil Administrationen undersøge muligheden for etablering af en krydsningshelle på Thorsagervej.

Syddjurs Kommune

Så er det bedre med en krydsningshelle.

»I stedet for et fodgængerfelt, vil Administrationen undersøge muligheden for etablering af en krydsningshelle på Thorsagervej. En krydsningshelle gør det muligt for krydsende fodgængere at krydse vejen over to omgange. Det er således muligt for fodgængerne at koncentrere sig om trafikken fra den ene retning i første omgang, og gøre ophold på midten af vejen i ’læ’ af hellerne. Efterfølgende kan der rettes opmærksomhed imod den anden kørselsretning, inden den sidste vognbane krydses.«

Flemming Hansen har fået lovning på, at embedsmændene iværksætter en undersøgelse af muligheden for etablering af en krydsningshelle på Thorsagervej umiddelbart efter sommerferien, således at denne evt. kan komme med i prioriteringen af trafiksikkerhedsmidlerne til 2023. Det bliver et tema under efterårets budgetforhandlinger.

»Jeg har stor respekt for svaret og kan godt se, at en fodgængerovergang kan blive en fælde for de små Det var naturligvis ikke var hensigten. Jeg synes derfor, at et hellesystem lyder fantastisk, og kan næsten ikke vente på, at det bliver installeret - håber det kun er en formsag, når der skal prioriteres,« lyder det fra Flemming Hansen med tydelig finte til politikerne.


Det er ikke ok

Til gengæld køber Flemming Hansen ikke Syddjurs Kommunes svar på hans tredje spørgsmål om udkørselsforbuddet fra Vognmagergade ud mod hovedfærdelsesåren i Mørke, Ebeltoftvej.

Kommunen skriver i sit svar til Flemming Hansen, at det er et problem, som er blevet påpeget af såvel borgere i Mørke, Politiet samt Vejdirektoratet, som er vejmyndighed på Ebeltoftvej.

»Derfor har Administrationen i samarbejde med Politiet og Vejdirektoratet set på en løsning af problemet. Det er herefter administrativt besluttet at forsøge med en vejlukning. Det foreslås således, at vejen lukkes over en periode. Dette som et forsøg for at se, hvilke konsekvenser det har for trafiksikkerheden og trafikafviklingen i Mørke. Denne lukning er blevet godkendt af Politiet samt Vejdirektoratet – og sendes til politisk behandling på den anden side af sommerferien,« lyder det fra Syddjurs Kommune.

»Det vil ramme Dagli’Brugsen Mørke hårdt, fordi mange kunder vælger Vognmagergade som tilkørselsvej,« returnerer Flemming Hansen.


Han har selv ni lejemål på Ebeltoftvej 17+19 og 21. Lejerne her vil blive ramt, fordi de skal køre en omvej, anfører han.

»Vi valgte at lukke for udkørsel mellem nr. 19 og 21 af sikkerhedsmæssige grunde, men fristes til igen at åbne. Det strider mod enhver fornuft. Derfor vil jeg foreslå, at det opsættes et skilt ved indkørsel ved Tværvej, vejen spærres af med et skilt i halv vejbredde, så bilister straks ser forbuddet, og kører korrekt ud.«

»I dag kommer lovbryderne helt op til Ebeltoftvej, før det går op for dem, at de er på gale veje, og tænker måske: »så lad da gå denne gang.«. Derfor opstår der farlige situationer. Så min klare opfordring skal være at lade fornuften råde, vælg den billigste og mest hensigtsmæssige løsning,« råder Flemming Hansen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.